Πνίγεται στην αιθαλομίχλη η Κίνα - Σε πορτοκαλί συναγερμό παραμένει το Πεκίνο

Πνίγεται στην αιθαλομίχλη η Κίνα - Σε πορτοκαλί συναγερμό παραμένει το Πεκίνο Facebook Twitter
EPA/AN MING CHINA OUT
1

Υψηλή συγκέντρωση αιθαλομίχλης εξακολουθεί να καταγράφεται σήμερα στις βόρειες και κεντρικές επαρχίες της Κίνας, προκαλώντας τη διακοπή λειτουργίας του οδικού δικτύου ταχείας κυκλοφορίας, αλλά και την καθυστέρηση προγραμματισμένων πτήσεων.


Στις 08:30 το πρωί (τοπική ώρα) οι υπηρεσίες της τροχαίας στο Πεκίνο έκλεισαν αρκετούς δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Μεταξύ αυτών και δρόμοι που συνδέουν οδικά την κινεζική πρωτεύουσα με την πόλη Χαρμπίν στα βορειοανατολικά, τη Σαγκάη στα ανατολικά, αλλά και την πόλη Τιεντζίν.


Στο διεθνές αεροδρόμιο της επαρχίας Χενάν στα κεντρικά της Κίνας, η ορατότητα ήταν μόλις στα 50 μέτρα σήμερα το πρωί, προκαλώντας καθυστέρηση στις πτήσεις. Περίπου 180 πτήσεις στο αναφερόμενο αεροδρόμιο, ακυρώθηκαν κατά το προηγούμενο 48ωρο.


Πολλές περιοχές της Κίνας πολιορκούνται από ένα πυκνό σύννεφο αιθαλομίχλης από την Παρασκευή, προκαλώντας προβλήματα στις συγκοινωνίες και το οδικό δίκτυο. Η κινεζική πρωτεύουσα βρίσκεται από την Κυριακή, σε κατάσταση «πορτοκαλί συναγερμού» μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα).


Η αρμόδια κινεζική υπηρεσία έθεσε σε κατάσταση «κόκκινου» και «πορτοκαλί» συναγερμού εξαιτίας των συνθηκών περιβαλλοντολογικής ρύπανσης που προκαλούν την αιθαλομίχλη, έναν αριθμό περιοχών στα βόρεια, ανατολικά και κεντρικά της Κίνας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι «η ελευθερία δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια