Πλημμύρες στη Γερμανία: 6 νεκροί και 30 αγνοούμενοι- Κατέρρευσαν σπίτια

Πλημμύρες στη Γερμανία: 6 νεκροί και 30 αγνοούμενοι- Κατέρρευσαν σπίτια Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Έξι νεκροί είναι ο έως τώρα τραγικός απολογισμός από τις πλημμύρες στη δυτική Γερμανία, ενώ δεκάδες αγνοούνται και τουλάχιστον έξι σπίτια κατέρρευσαν. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 αγνοούνται στο Αρβάιλερ, νότια της Βόννης, μετά την υπερχείλιση του ποταμού Αρ, που είχε ως συνέπεια να καταρρεύσουν σπίτια. Περίπου 50 άτομα ανέβηκαν στις στέγες για να σωθούν, ενώ περισσότερα σπίτια κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. 

«Πυροσβέστες και διασώστες έχουν αναπτυχθεί σε πολλές περιοχές. Δεν έχουμε ακόμη ακριβή εικόνα, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. 

Χθες, Τετάρτη, δύο πυροσβέστες πνίγηκαν στο Σάουερλαντ, βορειοανατολικά της Βόννης, ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA ο ένας πυροσβέστης πνίγηκε και ο άλλος κατέρρευσε έπειτα από επιχείρηση διάσωσης.  

Οι πρωτοφανείς πλημμύρες προκάλεσαν προβλήματα στις οδικές και σιδηροδρομικές μετακινήσεις χθες, ενώ αναπτύχθηκε ο στρατός προκειμένου να παράσχει βοήθεια στους πολίτες. 

Στο μεταξύ, οι σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένονται να συνεχιστούν σήμερα και αύριο, Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας. 

Τουλάχιστον 2 νεκροί στο Βέλγιο 

Ανθρώπινες ζωές χάθηκαν και στο Βέλγιο εξαιτίας των πλημμυρών. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή της Βαλλονίας, σύμφωνα με το δίκτυο rtbf.

Ένας 22χρονος βρέθηκε νεκρός στο Eupen και το δεύτερο θύμα εντοπίστηκε στην Aywaille. Χθες, 1.800 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Chaudfontaine με τη βοήθεια της αστυνομίας και του στρατού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM