Πέθανε ο Μάικλ Νέσμιθ: Συνθέτης του συγκροτήματος The Monkees

Πέθανε ο Μάικλ Νέσμιθ του συγκροτήματος The Monkees Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ASSOCIATED PRESS
0

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, ο Αμερικανός μουσικός και συνθέτης Μάικλ Νέσμιθ, μέλος του ροκ συγκροτήματος The Monkees, που συναγωνιζόταν τους Beatles τη δεκαετία του 1960.

«Με μεγάλη θλίψη μου πληροφορήθηκα τον θάνατο του Μάικλ Νέσμιθ. Επί 30 ρόνια μοιραστήκαμε πολλά ταξίδια και σχέδια, που κορυφώθηκαν με την αποχαιρετιστήρια τουρνέ των Monkees, πριν από μόλις μερικές εβδομάδες», ανέφερε στο Twitter ο μάνατζερ του συγκροτήματος, Άντριου Σαντοβάλ.

Ο καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή από φυσικά αίτια, στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται την οικογένειά του.

Τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος υποδύονταν, σε μια τηλεοπτική σειρά που μεταδιδόταν μεταξύ 1966-1968, τους νεαρούς μουσικούς που προσπαθούσαν να γίνουν σταρ στο Λος Άντζελες. Εν μέσω της «τρέλας» για τους Beatles, η ομοιότητά τους με τα μέλη του βρετανικού συγκροτήματος, δεν ήταν καθόλου τυχαία. Στις ΗΠΑ ξεπέρασαν μάλιστα, για μια περίοδο, τους Beatles σε πωλήσεις: οι δύο πρώτοι δίσκοι τους, οι “The Monkees” και “More of the Monkees” βρέθηκαν στην πρώτη θέση και παρέμειναν εκεί επί 31 εβδομάδες μεταξύ 1966-1967.

Μεταξύ των μεγαλύτερων επιτυχιών τους ήταν τα τραγούδια "Last Train to Clarksville", "Daydream Believer" και "I'm a Believer", του Νιλ Ντάιαμοντ.

Ο Ντέιβι Τζόουνς, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, πέθανε το 2012 και ο μπασίστας Πίτερ Τορκ το 2019.

«Ράγισε η καρδιά μου» έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Twitter ο Μίκι Ντόλενζ, το τελευταίο εν ζωή μέλος της αρχικής τετράδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM