Πέθανε η ηθοποιός Νισέλ Νίκολς- Η «Uhura» του Star Trek

Πέθανε η ηθοποιός Νισέλ Νίκολς- Η «Uhura» του Star Trek Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

«Έφυγε» από τη ζωή, στα 89 της χρόνια, η ηθοποιός Νισέλ Νίκολς, η οποία έγινε διάσημη παίζοντας την «Uhura» στο «Star Trek». 

«Χθες το βράδυ η μητέρα μου, Νισέλ Νίκολς, κατέληξε από φυσικά αίτια», έγραψε ο γιος της, Κάιλ Τζόνσον, στη σελίδα της ηθοποιού στο Facebook. 

«Το φως της, όπως οι αρχαίοι γαλαξίες που τώρα βλέπουμε για πρώτη φορά, θα παραμείνει για εμάς και τις μελλοντικές γενιές, για να το απολαύσουμε, να μάθουμε από αυτό και να αντλήσουμε έμπνευση», συμπλήρωσε. 

Με την Νισέλ Νικολς στην ρόλο της υπολοχαγού Uhura, η σειρά έγραψε ιστορία στην τηλεόραση της δεκαετία του ‘60 βάζοντας μια μαύρη γυναίκα σε θέση εξουσίας, επισημαίνει η Washington Post. Όπως έχει πει πολλές φορές η Γούπι Γκόλντμπεργκ, όταν είδε ως έφηβη το «Star Trek», φώναξε στην οικογένειά της: «Ελάτε γρήγορα. Υπάρχει μια μαύρη κυρία στην τηλεόραση που δεν είναι οικιακή βοηθός». Επίσης, το φιλί της με τον συμπρωταγωνιστή της, Γουίλιαμ Σάτνερ, ήταν ένα από τα πρώτα λευκών-μαύρων στην αμερικανική prime-time τηλεόραση. 

Πρώην χορεύτρια, είχε ελάχιστους ρόλους στο ενεργητικό της όταν επελέγη στο καστ της σειράς. Εκτός από την τηλεόραση, υποδύθηκε την Uhura και στις έξι ταινίες Star Trek από το 1979 έως το 1991. Είχε δηλώσει πως ο δημιουργός της σειράς, Τζιν Ρόντενμπερι- με τον οποίο είχε κάποτε σχέση- της επέτρεψε να δώσει στον χαρακτήρα της το όνομα Uhura, μια θηλυκή εκδοχή της λέξης «ελευθερία» στα σουαχίλι σύμφωνα με την ίδια. 

Για πολλά χρόνια συνεργάστηκε με τη NASA, βοηθώντας στη «στρατολόγηση» γυναικών και μελών μειονοτήτων για το εκκολαπτόμενο σώμα αστροναυτών του διαστημικού λεωφορείου.  

Συχνά μιλούσε για το ότι ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ήταν φαν της σειράς και είχε επαινέσει τον ρόλο της. Τον γνώρισε σε συγκέντρωση για τα πολιτικά δικαιώματα το 1967, σε μια περίοδο που είχε αποφασίσει να μην συνεχίσει στη δεύτερη σεζόν του Star Trek. 

«Όταν του είπα ότι θα μου λείψουν οι συμπρωταγωνιστές μου και πως θα φύγω από το σόου, σοβάρεψε και είπε “Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό”», είχε δηλώσει σε συνέντευξη το 2008. «Άλλαξες την τηλεόραση για πάντα και για αυτό άλλαξες τα μυαλά των ανθρώπων», συμπλήρωσε ότι της είπε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Αν δεν επιτευχθεί τελευταία στιγμή συμφωνία με την Τεχεράνη και ο Ντόναλντ Τραμπ δώσει εντολή επίθεσης, οι εξελίξεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες για τη Μέση Ανατολή αλλά και τον κόσμο
THE LIFO TEAM
Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM
«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM