PETA: Gucci και Louis Vuitton γδέρνουν και αποκεφαλίζουν ζωντανούς πύθωνες και σαύρες για το δέρμα τους

PETA: Gucci και Louis Vuitton γδέρνουν και αποκεφαλίζουν ζωντανούς πύθωνες και σαύρες για το δέμα τους Facebook Twitter
AP/Φωτογραφία Αρχείου
0

Έρευνα της PETA Asia, αποκαλύπτει σκληρές εικόνες για το πώς ακριβώς σκοτώνονται οι πύθωνες και οι σαύρες, προκειμένου το δέρμα τους να γίνει τσάντες και τα παπούτσια για μεγάλους οίκους μόδας, όπως η LVMH και ο Gucci.

Οι ερευνητές επισκέφτηκαν δύο ινδονησιακά σφαγεία που προμηθεύουν την LVMH —η οποία κατέχει Louis Vuitton, Dior, Celine και άλλους οίκους μόδας— και κατέγραψαν εργάτες να χτυπούν τα φίδια στο κεφάλι με σφυριά, να τα πετούν στον αέρα, να τα «φουσκώνουν» με νερό και να τους γδέρνουν το δέρμα, πιθανότατα ενώ έχουν ακόμη τις αισθήσεις τους.


Οι ερευνητές της PETA στην Ασία είδαν εργαζόμενους σε σφαγεία να προσπαθούν ανεπιτυχώς να αναισθητοποιήσουν ή να σκοτώσουν τα φίδια χτυπώντας τα επανειλημμένα έως και πέντε φορές στο κεφάλι με ένα σφυρί, πιθανότατα προκαλώντας έντονο πόνο και άγχος και όχι απώλεια των αισθήσεων ή θάνατο, σύμφωνα με τον Δρ Clifford Warwick, ειδικό σε ερπετά που εξέτασε το βίντεο.

PETA: Gucci και Louis Vuitton γδέρνουν και αποκεφαλίζουν ζωντανούς πύθωνες και σαύρες για το δέμα τους Facebook Twitter
PETA Asia


Σύμφωνα με τα ίδια πλάνα, εθεάθησαν εργάτες να κρεμούν πύθωνες από σχοινιά και στη συνέχεια να τα χτυπούν με σωλήνες στο λαιμό τους ή στους αεραγωγούς τους και να τους γεμίζουν με νερό.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι φαίνεται να δένουν το στόμα και τους πρωκτούς των ερπετών για να αυξήσουν την πίεση του νερού μέσα στο σώμα τους, σε μια προσπάθεια να τεντώσουν το δέρμα, καθιστώντας ευκολότερη την αφαίρεσή του.

Αυτή η μέθοδος θεωρείται «απάνθρωπη και απαράδεκτη από τα διεθνή πρότυπα» και «θα οδηγούσε σε υπερβολικό άγχος και πόνο στα φίδια», σύμφωνα με τον Warwick.


Ο ειδικός σε ερπετά που παρακολούθησε το βίντεο επιβεβαίωσε ότι είναι πιθανό οι πύθωνες να είχαν «τις αισθήσεις τους σε όλα τα στάδια» της διαδικασίας απόπειρας σφαγής τους.

Λόγω της μοναδικής φυσιολογίας των φιδιών, μπορεί να χρειαστούν ώρες έως και εβδομάδες για να πεθάνουν μετά από τις βάρβαρες αυτές μεθόδους σφαγής. Αυτό σημαίνει ότι πολλά από τα φίδια ήταν πιθανότατα ζωντανά καθώς οι εργάτες τα γδέρνουν και τα ξεκοιλιάζουν, όπως λέει ο ίδιος.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τουλάχιστον η ουρά ενός φιδιού κινήθηκε καθώς ένας εργάτης αποσπά με ένα ξυράφι το δέρμα του ζώου και ότι οι εργαζόμενοι δεν έκαναν τον κόπο να ελέγξουν για ζωτικά σημεία πριν ξεκινήσουν να γδέρνουν στην ουσία τα ζώα.


Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι κοινότητα της PETA εκθέτει τη σκληρότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού της LVMH.

Μια έρευνα της PETA Asia σε φάρμες κροκοδείλων στο Βιετνάμ που προμήθευαν δέρματα στην εταιρεία έδειξε χιλιάδες ερπετά να βρίσκονται ακίνητα σε βρώμικα, στενά τσιμεντένια κοιλώματα, μερικά πιο στενά από το μήκος του σώματός των ζώων.

Αντίστοιχα, και η PETA των ΗΠΑ έδειξε πλάνα με στρουθοκαμήλους των οποίων το δέρμα χρησιμοποιείται για πορτοφόλια, που πωλούνται από τη Louis Vuitton.

Τα ζώα φυλάσσονται σε εκτροφεία γεμάτα βρωμιά για περίπου ένα χρόνο προτού σταλούν για σφαγή. Στο σφαγείο, τα αναισθητοποιούν με ηλεκτρικό ρεύμα και τα αναποδογυρίζουν. Στη συνέχεια τους κόβουν τον λαιμό μπροστά στα μάτια των συντρόφων τους.


«Οι πύθωνες είναι συναρπαστικά ζώα που μπορούν να ζήσουν για δεκαετίες. Αντί να εξερευνούν καταπράσινες ζούγκλες και βάλτους και να βιώνουν όλες τις αισθητηριακές απολαύσεις με τις οποίες είναι τόσο έντονα συντονισμένοι, όσοι ανήκουν στην αλυσίδα εφοδιασμού της LVMH κακοποιούνται και βασανίζονται μόνο και μόνο για να φτιάξουν πορτοφόλια και παπούτσια» αναφέρει η PETA.

PETA: Gucci και Louis Vuitton γδέρνουν και αποκεφαλίζουν ζωντανούς πύθωνες και σαύρες για το δέμα τους Facebook Twitter
PETA Asia

Αντίστοιχα πλάνα κυκλοφόρησε η PETA Asia και από ένα ινδονησιακό σφαγείο που προμηθεύει την Gucci με δέρματα σαύρας, που προορίζονται για πορτοφόλια και ζώνες.

Τα πόδια των ερπετών είναι δεμένα. Μετά τις πετούν με δύναμη στο έδαφος και τις αποκεφαλίζουν ενώ είναι ακόμα ζωντανές, προκαλώντας τους έναν παρατεταμένο, οδυνηρό θάνατο. Αυτό το είδος σκληρότητας εμπεριέχει κάθε δερμάτινη τσάντα, ζώνες, πορτοφόλια και άλλα αξεσουάρ μόδας της Gucci, καταγγέλλει η PETA Asia.

Το βίντεο δείχνει εργάτες να βγάζουν σαύρες από σάκους και μικρά κλουβιά. Οι εργάτες πετούν τις σαύρες και τις βυθίζουν σε γούρνες με νερό. Τουλάχιστον δύο σαύρες όπως φαίνεται από τα πλάνα, τις χτυπούν βίαια στο κεφάλι με μαχαίρι, χωρίς προφανή λόγο παρά μόνο για να τους προκαλέσουν περισσότερο πόνο και άγχος.

Οι ερευνητές της PETA Asia κατέγραψαν εργάτες να χτυπούν σαύρες έως και 14 φορές με μαχαίρι μέχρι να ολοκληρωθεί ο αποκεφαλισμός. Οι σαύρες φαίνεται να παλεύουν για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον Δρ. Clifford Warwick, που εξέτασε και αυτό το το υλικό της PETA Asia, ο αποκεφαλισμός δεν προκαλεί ακαριαίο θάνατο στις σαύρες. Τα ζώα είχαν προφανώς πλήρως τις αισθήσεις τους για πάνω από 30 λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό τους. Το βίντεο της PETA Asia δείχνει τα κεφάλια σαύρων να κινούνται μετά τον αποκεφαλισμό.

Στη συνέχεια, οι εργάτες φουσκώνουν τα ακέφαλα σώματα των σαυρών με έναν αεροσυμπιεστή για να διευκολύνουν την αφαίρεση του δέρματός τους.

«Τα πλάνα απεικονίζουν τη βάναυση μεταχείριση και τη θανάτωση σαυρών χρησιμοποιώντας μεθόδους που δεν συνάδουν με τα πρωτόκολλα που βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία, αντενδείκνυνται, είναι καταχρηστικές μέθοδοι και απάνθρωπες» δήλωσε ο Δρ. Clifford Warwick.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με την PETA, η Gucci συνεχίζει να επωφελείται από αυτό το είδος σκληρότητας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση με μαχαίρι στη Γερμανία: Η 17χρονη κόρη της δημάρχου Ιρίς Στάλτσερ βασική ύποπτη της δολοφονίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γερμανία: Σε κρίσιμη κατάσταση η δήμαρχος - Η 17χρονη κόρη της βασική ύποπτη

Η Γερμανίδα δήμαρχος Ιρίς Στάλτσερ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από επίθεση με 13 μαχαιριές στο σπίτι της - Η 17χρονη κόρη της είναι βασική ύποπτη, ενώ οι αρχές εξετάζουν οικογενειακά κίνητρα πίσω από το έγκλημα
LIFO NEWSROOM
Νέες συνομιλίες για τη Γάζα: Τζάρεντ Κούσνερ, Στιβ Γουίτκοφ, Κατάρ και Τουρκία στο τραπέζι

Διεθνή / Νέες συνομιλίες για τη Γάζα: Τζάρεντ Κούσνερ, Στιβ Γουίτκοφ, Κατάρ και Τουρκία στο τραπέζι

Ο Τζάρεντ Κούσνερ και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ συμμετέχουν στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα - Ο ρόλος του Κατάρ, οι όροι της Χαμάς και το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ που μπορεί να αλλάξει τη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου και Τραμπ: Η σκληρή διαπραγμάτευση για το σχέδιο ειρήνης στη Γάζα

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ «στρίμωξε» τον Νετανιάχου στην υπογραφή ειρήνης στη Γάζα

Δύο χρόνια μετά την επίθεση της Χαμάς που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση από τον Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί ένα σχέδιο ειρήνης που προβλέπει παλαιστινιακό κράτος, αμνηστία για τη Χαμάς και διεθνή εποπτεία
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ περιορίζει τις μετακινήσεις Ρώσων διπλωματών λόγω δολιοφθορών

Διεθνή / Η ΕΕ περιορίζει τις μετακινήσεις Ρώσων διπλωματών λόγω δολιοφθορών

Η ΕΕ αποφάσισε να περιορίσει τις μετακινήσεις Ρώσων διπλωματών μετά από αύξηση περιστατικών κατασκοπείας και δολιοφθοράς. Το μέτρο, που προωθήθηκε από την Τσεχία, αποτελεί μέρος νέου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας
LIFO NEWSROOM
ΙΡΑΝ ΚΙΝΑ ΗΠΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Διεθνή / Κίνα – Ιράν: Το μυστικό σύστημα πληρωμών που παρακάμπτει τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Η Κίνα φέρεται να έχει δημιουργήσει ένα μυστικό χρηματοδοτικό δίκτυο που επιτρέπει στο Πεκίνο να πληρώνει το Ιράν για πετρέλαιο, παρακάμπτοντας τις αμερικανικές κυρώσεις - Το σύστημα «πετρέλαιο αντί για υποδομές» ενισχύει τους δεσμούς Πεκίνου–Τεχεράνης και προκαλεί ανησυχία στη Δύση
THE LIFO TEAM
Οι Συντηρητικοί της Βρετανίας μιμούνται Τραμπ και Φάρατζ για να κερδίσουν ψηφοφόρους

Διεθνή / Οι Συντηρητικοί της Βρετανίας μιμούνται Τραμπ και Φάρατζ για να κερδίσουν ψηφοφόρους

Οι Συντηρητικοί της Βρετανίας σκληραίνουν τη στάση τους σε μετανάστευση και Net Zero, μιμούμενοι την πολιτική Τραμπ και Φάρατζ, με στόχο να ανακτήσουν ψηφοφόρους και να επικεντρωθούν στην οικονομία και την εσωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
Σκιώδης στόλος: Ρωσικά δεξαμενόπλοια συνεχίζουν να μολύνουν τις ευρωπαϊκές θάλασσες παρά τις κυρώσεις

Διεθνή / Σκιώδης στόλος: Ρωσικά δεξαμενόπλοια συνεχίζουν να μολύνουν τις ευρωπαϊκές θάλασσες παρά τις κυρώσεις

Παρά τις κυρώσεις, τα ρωσικά δεξαμενόπλοια συνεχίζουν να διαρρέουν πετρέλαιο στα ευρωπαϊκά ύδατα, υπογραμμίζοντας την αδυναμία των δυτικών κυβερνήσεων να περιορίσουν τον επικίνδυνο «σκιά στόλο» της Μόσχας και τους κινδύνους για το περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
ΕΡΙΚ ΑΝΤΑΜΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Διεθνή / Έρικ Άνταμς: Μυστήριο και αντιδράσεις για το ταξίδι του δημάρχου Νέας Υόρκης στην Αλβανία

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, ταξιδεύει στην Αλβανία στις τελευταίες εβδομάδες της δημαρχίας του, προκαλώντας συζητήσεις για την εστίασή του στην κληρονομιά της πόλης έναντι των προσωπικών ταξιδιωτικών ενδιαφερόντων
LIFO NEWSROOM
Bob Ross: Σε δημοπρασία πίνακές του για την ενίσχυση δημόσιων τηλεοπτικών σταθμών

Διεθνή / Bob Ross: Σε δημοπρασία πίνακές του για την οικονομική ενίσχυση δημόσιων τηλεοπτικών σταθμών

Ο οίκος Bonhams στο Λος Άντζελες θα δημοπρατήσει τρεις από τους πίνακες του Ross στις 11 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες δημοπρασίες στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη και διαδικτυακά
LIFO NEWSROOM