No.1

«Περιοδεία» αγανακτισμένων στα σπίτια των πλουσίων

«Περιοδεία» αγανακτισμένων στα σπίτια των πλουσίων Facebook Twitter
0

Κινητοποιήσεις έξω από τα σπίτια πάμπλουτών στελεχών τραπεζών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών θα πραγματοποιήσει από σήμερα το  κίνημα «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ». Οι ακτιβιστές σκοπεύουν να κάνουν μια  «Περιοδεία στους Δισεκατομμυριούχους» που μένουν στο Μανχάταν  ώστε να μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους για τις οικονομικές ανισότητες. Θα επισκεφθούν  τα σπίτια του Ρούπερτ Μέρντοκ της News Corp, του διευθύνοντα συμβούλου της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον και άλλων.«Ακολουθήστε μας σε ένα περίπατο στα σπίτια μερικών στελεχών τραπεζών και εταιρειών που δεν πληρώνουν φόρους, καταργούν θέσεις εργασίας, εμπλέκονται σε απάτες (…) και όλα αυτά ενώ δίνουν μπόνους στους εαυτούς τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση Κοινότητες για την Αλλαγή, μία από τις πολλές που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Εν τω μεταξύ το Gawker για να «διευκολύνει» τις κινητοποιήσεις δημοσίευσε χάρτη του Google (το οποίο ανέβασε το spitoskylo.gr), «καρφιτσώνοντας» τις διευθύνσεις των πλουσίων του Μανχάταν, δημιουργώντας έτσι έναν «οδικό χάρτη» για τις διαμαρτυρίες.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM