Πένθος για τη Μέρκελ - Πέθανε η μητέρα της

Πένθος για τη Μέρκελ - Πέθανε η μητέρα της Facebook Twitter
EPA
0

Η μητέρα της Άνγκελα Μέρκελ, Χέρλιντ Κάσνερ, πέθανε σε ηλικία 90 ετών. 

Το γεγονός επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων και στο γαλλικό πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

«Η Χέρλιντ Κάσνερ, η μητέρα της καγκελαρίου απεβίωσε», δήλωσε ο εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει πληροφορίες για τα αίτια θανάτου.

Η πρώην δασκάλα Λατινικών και Αγγλικών, τήρωντας διαρκώς διακριτική στάση καθόλη τη διάρκεια της πολιτικής καριέρας της καγκελάριου, πέθανε στις αρχές Απριλίου στην ηλικία των 90 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild και το περιοδικό SuperIllu.

Η Χέρλιντ Κάσνερ γέννησε την Άνγκελα Μέρκελ στο Αμβούργο το 1954, πριν μεταφερθεί στην Ανατολική Γερμανία λίγες εβδομάδες αργότερα με την κόρη της και τον άνδρα της, Χορστ Κασνέρ, πάστορα και πατέρα της κυρίας Μέρκελ, ο οποίος πέθανε το 2011.

Η κυρία Κάσνερ γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1926 από πατέρα με πολωνικές ρίζες και όνομα, τον Λούντβιχ Καζμιερτσακ. Μετέτρεψε το όνομα της οικογένειας σε γερμανικό, Κασνέρ, λίγα χρόνια μετά την γέννηση του γιου τους Χορστ.

Η καγκελάριος πήρε το επίθετο Μέρκελ, μετά τον γάμο της το 1977 με τον πρώτο της άνδρα Ούρλιχ Μέρκελ, με τον οποίο έπειτα πήρε διαζύγιο, χωρίς να αλλάξει ωστόσο το επίθετό της.

Η Γερμανίδα καγκελάριος μετέβη σήμερα στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής για το Brexit.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα της καγκελαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/dpa/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM