Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την επίθεση στην Καμπούλ που κόστισε τη ζωή 10 αμάχων

Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την επίθεση στην Καμπούλ που κόστισε τη ζωή 10 αμάχων Facebook Twitter
0

Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την επίθεση που έκαναν οι ΗΠΑ στην Καμπούλ, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 10 άμαχοι, λίγο πριν το τέλος της χαοτικής απόσυρσης από το Αφγανιστάν. 

Ο αποχαρακτηρισμός του βίντεο και η δημοσιοποίηση αυτού του υλικού έγινε έπειτα από προσφυγή των New York Times στη δικαιοσύνη. Είναι το πρώτο βίντεο της επίθεσης που έγινε στην 29η Αυγούστου, η οποία αποδείχθηκε τελικά ένα τραγικό «λάθος», το οποίο κόστισε τη ζωή δέκα αμάχων, από τους οποίους οι επτά ήταν παιδιά. 

Στα βίντεο από drone φαίνεται ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούσαν το σημείο της επίθεσης προτού καταλήξουν- λανθασμένα- ότι αποτελούσε απειλή ο οδηγός του οχήματος που έπληξε ο πύραυλος Hellfire, μπροστά από σπίτι. 

Αρχικά, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχε υποστηρίξει μετά την επίθεση ότι υπήρξαν αποδείξεις ότι στο αυτοκίνητο βρίσκονταν «σημαντική ποσότητα εκρηκτικών». Επίσης, πίστευαν ότι ο οδηγός ήταν εξτρεμιστής οργάνωσης του Αφγανιστάν που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος, ο οποίος σχεδίαζε επίθεση εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων, ενώ συνεχιζόταν η εσπευσμένη αποχώρηση. Τρεις ημέρες νωρίτερα επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο είχε προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 160 Αφγανών και 13 Αμερικανών στρατιωτών. 

Όμως, αργότερα οι αμερικανικές δυνάμεις παραδέχθηκαν ότι η επίθεση της 29ης Αυγούστου ήταν ένα τραγικό «λάθος» και ότι ο οδηγός δεν είχε καμία σχέση με τον ISIS. Επρόκειτο για τον Ζεμάρι Αχμάντι, ο οποίος εργαζόταν σε ανθρωπιστική οργάνωση. Ο Αφγανός είχε κάνει αίτηση για ειδική βίζα και ήθελε να φύγει με την οικογένειά του για τις ΗΠΑ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπράιαν Τζόνσον: Ο μεγιστάνας που θέλει να αντιστρέψει τη βιολογική ηλικία ανέβασε νέα φωτογραφία

Διεθνή / Μπράιαν Τζόνσον: Αντιδράσεις για το project Baby Face - «Δείχνεις χλωμός, κουρασμένος και μεγάλος»

Ο μεγιστάνας που θέλει να αντιστρέψει τη βιολογική ηλικία φωτογραφήθηκε γυμνός και πόσταρε νέα selfie του, στην οποία υποτίθεται ότι θα έπρεπε να φαίνεται νεότερος, αλλά...
NEWSROOM