Πάτησε αμερικάνικο έδαφος ο Μπράνσον- O διάλογος Τραμπ και Ερντογάν στο Twitter

Πάτησε αμερικάνικο έδαφος ο Μπράνσον- O διάλογος Τραμπ και Ερντογάν στο Twitter Facebook Twitter
EPA
0

Ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον έφθασε σήμερα στην Ουάσιγκτον, μία ημέρα μετά την απόφαση απελευθέρωσης του από την τουρκική δικαιοσύνη.

Αυτό έγινε γνωστό από τον πρόεδρο μιας χριστιανικής οργάνωσης, της Family Research Council, που τον συνόδευε.

«Μόλις προσγειωθήκαμε στην αεροπορική βάση Άντριους με τον πάστορα Μπράνσον και τη σύζυγό του Νόριν. Νιώθουν ευγνωμοσύνη που είναι σώοι και αβλαβείς κι επιστρέφουν στο σπίτι τους στις ΗΠΑ» σημείωσε ο Τόνι Πέρκινς σε ένα tweet, το οποίο συνοδευόταν από μια φωτογραφία του πάστορα ενώ κατέβαινε από το αεροσκάφος.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε πως η τουρκική δικαιοσύνη έλαβε την απόφασή για την απελευθέρωση του Μπράνσον ανεξάρτητα, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον ευχαρίστησε νωρίτερα επειδή συνέβαλε σε αυτήν την ευτυχή εξέλιξη.

«Αγαπητέ, κύριε Πρόεδρε @realDonaldTrump, όπως πάντα επισήμαινα, η τουρκική δικαιοσύνη κατέληξε στην απόφασή της ανεξάρτητα» έγραψε ο Ερντογάν σε μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε στείλει το εξής tweet: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο @RT_Erdogan για τη βοήθειά του!».

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα της αναθέρμανσης των διπλωματικών σχέσεων των δύο κρατών μελών του ΝΑΤΟ, που επλήγησαν από την υπόθεση Μπράνσον.

«Ελπίζω οι ΗΠΑ και η Τουρκία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους όπως αρμόζει μεταξύ δύο συμμάχων και να πολεμούν από κοινού τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM