Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Η ΕΕ καταδικάζει ανθρώπους σε «εφιαλτικές συνθήκες» στη Λιβύη

Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Η ΕΕ καταδικάζει ανθρώπους σε «εφιαλτικές συνθήκες» στη Λιβύη Facebook Twitter
2

Επικρίσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι καταδικάζει ανθρώπους στη Λιβύη σε εφιαλτικές συνθήκες, εκπαιδεύοντας τους ακτοφύλακές της να αποτρέπουν τη διαφυγή τους προς την Ευρώπη, διατυπώνει η οργάνωση Human Rights Watch.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ, Kένεθ Ροθ δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι, ότι η πολιτική της Ε.Ε είναι μια άσκηση υποκρισίας. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Ε.Ε δεν στέλνει η ίδια ανθρώπους πίσω στη Λιβύη αλλά αντ' αυτού, εκπαιδεύει τη λιβυκή ακτοφυλακή να κάνει τη βρώμικη δουλειά.

«Είναι πλέον καιρός να σταματήσει αυτή η υποκρισία και να βρει η ΕΕ άλλους τρόπους να προστατεύσει τα σύνορά της», είπε.

Παρόμοιες ρητές καταδίκες και επικρίσεις έχουν ακουστεί τους τελευταίους αυτούς μήνες από τον ύπατο εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα κ.ά.

Στο μεταξύ, οι προσπάθειες της ΕΕ για τη μεταρρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου του ασύλου έχουν πασπαλιστεί με αντιμεταναστευτική ρητορική. Τέτοιες κορώνες είναι πλέον ολοένα συχνότερες μεταξύ αρκετών κυβερνήσεων.

Ο Ροθ ήταν καταπέλτης για Ουγγαρία και Πολωνία, περιγράφοντας τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν και τον επικεφαλής του πολωνικού κυβερνώντος κόμματος, Γιάροσλαβ Κατσίντσκι ως θεμελιώδεις απειλές κατά της Ευρώπης.

«Θεωρώ ότι είναι σημαντικό για την ΕΕ να αναγνωρίσει ότι η απειλή του Όρμπαν ή του Kατσίνσκι, δεν συνιστά απλά μια εθνική απειλή αλλά απειλή για ολόκληρο το ευρωπαϊκό όραμα», υποστήριξε ο Ροθ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Οι ΗΠΑ έχουν Πρόεδρο τον Τραμπ (no further comments needed).Δια μέσου μιας αμερικανικής ΜΚΟ ασκειται κριτική στην ΕΕ για την πολιτική φρούρησης των συνόρων της.Για άλλη μια φορά, θολώνονται τα όρια πρόσφυγα - μετανάστη.Η άκριτη υιοθέτηση συγκεκριμένης ρητορικής σημαίνει πολιτική επιλογή. Μεταξύ του Κόρμπαν και του HRW υπάρχει μια ερμη λογική, αλλά άντε βρες την...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ