Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Η ΕΕ καταδικάζει ανθρώπους σε «εφιαλτικές συνθήκες» στη Λιβύη

Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Η ΕΕ καταδικάζει ανθρώπους σε «εφιαλτικές συνθήκες» στη Λιβύη Facebook Twitter
2

Επικρίσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι καταδικάζει ανθρώπους στη Λιβύη σε εφιαλτικές συνθήκες, εκπαιδεύοντας τους ακτοφύλακές της να αποτρέπουν τη διαφυγή τους προς την Ευρώπη, διατυπώνει η οργάνωση Human Rights Watch.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ, Kένεθ Ροθ δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι, ότι η πολιτική της Ε.Ε είναι μια άσκηση υποκρισίας. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Ε.Ε δεν στέλνει η ίδια ανθρώπους πίσω στη Λιβύη αλλά αντ' αυτού, εκπαιδεύει τη λιβυκή ακτοφυλακή να κάνει τη βρώμικη δουλειά.

«Είναι πλέον καιρός να σταματήσει αυτή η υποκρισία και να βρει η ΕΕ άλλους τρόπους να προστατεύσει τα σύνορά της», είπε.

Παρόμοιες ρητές καταδίκες και επικρίσεις έχουν ακουστεί τους τελευταίους αυτούς μήνες από τον ύπατο εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα κ.ά.

Στο μεταξύ, οι προσπάθειες της ΕΕ για τη μεταρρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου του ασύλου έχουν πασπαλιστεί με αντιμεταναστευτική ρητορική. Τέτοιες κορώνες είναι πλέον ολοένα συχνότερες μεταξύ αρκετών κυβερνήσεων.

Ο Ροθ ήταν καταπέλτης για Ουγγαρία και Πολωνία, περιγράφοντας τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν και τον επικεφαλής του πολωνικού κυβερνώντος κόμματος, Γιάροσλαβ Κατσίντσκι ως θεμελιώδεις απειλές κατά της Ευρώπης.

«Θεωρώ ότι είναι σημαντικό για την ΕΕ να αναγνωρίσει ότι η απειλή του Όρμπαν ή του Kατσίνσκι, δεν συνιστά απλά μια εθνική απειλή αλλά απειλή για ολόκληρο το ευρωπαϊκό όραμα», υποστήριξε ο Ροθ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΚΗ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η δίκη του για διαφθορά συνεχίζεται την Κυριακή

«Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή του δικαστικού συστήματος σε πλήρη λειτουργία, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε ανακοίνωση των ισραηλινών δικαστηρίων
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣΗ ΣΠΙΤΙ

Διεθνή / Άντριου Μάουντμπάτεν - Ουίνδσορ: Μετακόμισε μετά από αρκετή καθυστέρηση στο νέο του σπίτι

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου προσπαθεί να εδραιώσει μια πιο σταθερή και ήρεμη καθημερινότητα μακριά από το Royal Lodge, ενώ συνεχίζονται οι νομικές και προσωπικές του υποθέσεις
THE LIFO TEAM
DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ LGBTQI+ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Τουρκία: Σε δίκη στελέχη οργάνωσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - Κατηγορούνται για «ανηθικότητα»

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, αλλά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποτελεί συχνά στόχο των αρχών, οι οποίες την κατηγορούν για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Οι ΗΠΑ έχουν Πρόεδρο τον Τραμπ (no further comments needed).Δια μέσου μιας αμερικανικής ΜΚΟ ασκειται κριτική στην ΕΕ για την πολιτική φρούρησης των συνόρων της.Για άλλη μια φορά, θολώνονται τα όρια πρόσφυγα - μετανάστη.Η άκριτη υιοθέτηση συγκεκριμένης ρητορικής σημαίνει πολιτική επιλογή. Μεταξύ του Κόρμπαν και του HRW υπάρχει μια ερμη λογική, αλλά άντε βρες την...