Πάπας Φραγκίσκος προς γονείς: Υποστηρίξτε τα παιδιά σας αν είναι γκέι

Πάπας Φραγκίσκος προς γονείς: Υποστηρίξτε τα παιδιά σας αν είναι γκέι Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Οι γονείς των ομοφυλόφιλων παιδιών δεν πρέπει να τα αποδοκιμάζουν, αλλά να τους προσφέρουν στήριξη, τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος

Ο ποντίφικας μιλούσε για τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι γονείς μεγαλώνοντας τα παιδιά τους, απευθυνόμενος σε πιστούς. 

«Σκέφτομαι τους γονείς των οποίων τα παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες, τους γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό», είπε μεταξύ άλλων. 

«Σκέφτομαι το πώς να το διαχειριστούν αυτό και να είναι στο πλευρό των παιδιών και όχι να κρυφτούν πίσω από μία στάση αποδοκιμασίας. Ποτέ μην αποδοκιμάζετε ένα παιδί», υπογράμμισε ο πάπας Φραγκίσκος. 

Στο παρελθόν, ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έχει τονίσει πως οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να γίνονται αποδεκτοί από τις οικογένειές τους, ως παιδιά και αδέλφια. 

Επίσης, έχει πει ότι παρότι η εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί τον γάμο μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, μπορεί να υποστηρίξει τους νόμους για σύμφωνα συμβίωσης που στοχεύουν στο να δοθούν σε ομοφυλόφιλους συντρόφους ίσα δικαιώματα σε ζητήματα όπως η σύνταξη, η υγειονομική περίθαλψη και τα κληρονομικά. Πέρυσι, το Βατικανό εξέδωσε διάταγμα στο οποίο ανέφερε ότι οι ιερείς δεν μπορούν να ευλογούν ομόφυλα ζευγάρια.  
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ