Παντρεύτηκε «μυστικά» ο Σαρλ Μισέλ, το καλοκαίρι -Η πρόσκληση που τον «πρόδωσε»

Ο Σαρλ Μισέλ και η σύζυγός του Facebook Twitter
Jack Hill/Pool via AP
0

Η ΕΕ έχει και επίσημα «Πρώτη Κυρία», όπως μεταδίδει το Politico, καθώς ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, παντρεύτηκε την επί χρόνια σύντροφό του Amélie Derbaudrenghien.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται εκπρόσωπο του Ευρωπαίου αξιωματούχου, ο Σαρλ Μισέλ παντρεύτηκε διακριτικά το καλοκαίρι, κάνοντας μια μικρή γιορτή με στενούς συγγενείς και φίλους. Πρόσθεσε, δε, ότι ο  Μισέλ δεν επιθυμεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Η είδηση του γάμου του Σαρλ Μισέλ αποκαλύφθηκε μήνες μετά, αφού ο ίδιος έκοβε κάθε σχετική συζήτηση. Όπως αναφέρει ο David M. Herszenhorn του Politico, πριν ένα μήνα στην συνέλευση του ΟΗΕ, ο Σαρλ Μισέλ αρνήθηκε κατηγορηματικά να απαντήσει σε ερώτηση για την οικογενειακή του κατάσταση, λέγοντας ότι είναι ιδιωτικό θέμα, ενώ δεν φορούσε βέρα.

Παντρεύτηκε «μυστικά» ο Σαρλ Μισέλ, το καλοκαίρι -Η πρόσκληση που τον «πρόδωσε» Facebook Twitter

Η απάντηση, ωστόσο, ήρθε μέσα από μια πρόσκληση… η οποία «πρόδωσε» τον γάμο. Η Derbaudrenghien Michel έκανε το επίσημο ντεμπούτο της, καλώντας μέσω πρόσκλησης συζύγους ηγετών που μετέχουν στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε εκδήλωση κατά τη σύνοδο κορυφής των αυτής της εβδομάδας. Στο πρόγραμμα υπάρχει ξενάγηση σε μια έκθεση του David Hockney στο Κέντρο Καλών Τεχνών, γνωστό ως Bozar, και στη συνέχεια δείπνο στο ομώνυμο εστιατόριο, το οποίο διαθέτει ένα αστέρι Michelin.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις-καλέσματα, δεν πραγματοποιούνται συνήθως σε συνδυασμό με τις τακτικές συνόδους κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, οι οποίες συχνά περιλαμβάνουν μαραθώνιες συνεδρίες εργασίας για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων –που μερικές φορές διαρκούν μέχρι αργά. Γίνονται κυρίως περιστασιακά και αποτελούν χαρακτηριστικό άτυπων συνόδων κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιούνται εκτός της πρωτεύουσας της ΕΕ και συχνά διοργανώνονται κατά τη διάρκεια άλλων διεθνών συγκεντρώσεων, όπως η G7 ή η G20.

Ποια είναι η σύζυγος του Σαρλ Μισέλ

 

Η Amélie Derbaudrenghien είναι επί χρόνια σύζυγος του Σαρλ Μισέλ και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Το ζευγάρι είχε προγραμματίσει να παντρευτεί πέρυσι, ωστόσο, αναγκάστηκε να αναβάλει την τελετή λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι ο Σάρλ Μισέλ έχει επίσης έναν γιο από προηγούμενη σχέση.

Η Derbaudrenghien είναι δημόσιος υπάλληλος στη βελγική κυβέρνηση και σήμερα εργάζεται στο Υπουργείο Εξωτερικών.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM