Πάνω από 1 λίρα το τσίζμπεργκερ: Τα McDonald's στο Ηνωμένο Βασίλειο ανεβάζουν την τιμή του για πρώτη φορά εδώ και 14 χρόνια

Πάνω από 1 λίρα το τσίζμπεργκερ: Τα McDonald's στο Ηνωμένο Βασίλειο ανεβάζουν την τιμή του για πρώτη φορά εδώ και 14 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ: McDonald's
0

Η McDonald's στο Ηνωμένο Βασίλειο αύξησε σήμερα την τιμή του τσίζμπεργκερ της για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Πλέον, από 99 p το τσίζμπεργκερ κοστίζει 1,19 λίρες. 

Η McDonald's είπε στους πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου ότι από σήμερα ανεβάζει την τιμή ενός τσίζμπεργκερ –την πρώτη αύξηση από το 2008 - ως το τελευταίο σημάδι της αυξανόμενης πίεσης στους καταναλωτές. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που το διάσημο McDonald's του κοστίζει περισσότερο από μία λίρα.

Ο γίγαντας του fast food ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε πλέον να προστατεύσει τους πελάτες από το αυξανόμενο κόστος που προκαλείται από τον αυξανόμενο πληθωρισμό που πλήττει το κόστος παραγωγής, ενέργειας, καυσίμων και μισθών.

«Κατανοούμε ότι τυχόν αυξήσεις τιμών δεν είναι καλά νέα, αλλά καθυστερήσαμε και ελαχιστοποιήσαμε αυτές τις αλλαγές για όσο διάστημα μπορούσαμε», ανέφερε σε email προς τους ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald's στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, Alistair Macrow, προσθέτοντας ότι ορισμένες τιμές δεν επηρεάστηκαν.

Άλλα είδη που η τιμή τους αυξάνεται είναι τα πρωινά γεύματα, οι μεγάλοι καφέδες, τα κουτιά McNugget και οι αναβαθμίσεις από μεσαία σε μεγάλα γεύματα, είπε η εταιρεία.

Το BBC σημείωσε χαρακτηριστικά ότι εάν η τιμή ενός τσίζμπεργκερ McDonald's είχε αυξηθεί ανάλογα με τον πληθωρισμό, θα κόστιζε τώρα 1,42 λίρες.

Με πληροφορίες BBC & DailyMail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ