Παναμάς: Πέθανε ο πρώην δικτάτορας, Μανουέλ Νοριέγκα

Παναμάς: Πέθανε ο πρώην δικτάτορας, Μανουέλ Νοριέγκα Facebook Twitter
0


Ο πρώην δικτάτορας του Παναμάς, Μανουέλ Νοριέγκα πέθανε σε ηλικία 83 ετών, μετά από πρόσφατη εγχείρηση στον εγκέφαλο σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε σήμερα στο Twitter, ο πρόεδρος του Παναμά, Χουάν Κάρλος Βαρέλα.


Ο Νοριέγκα κυβέρνησε τον Παναμά από το 1983 έως το 1989, ενώ ήταν κατάσκοπος της CIA, μέχρι την εισβολή που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ ανατρέποντας την διεφθαρμένη κυβέρνησή του.

Έτσι, τερματίστηκε η εγκληματική δραστηριότητά του, στη διάρκεια της οποίας είχε συνεργαστεί με εμπόρους ναρκωτικών, όπως, ο Πάμπλο Εσκομπάρ.


Ο Νοριέγκα είχε αρχικά καταδικαστεί στις ΗΠΑ το 1992, ενώ ήταν φυλακισμένος στον Παναμά, για δολοφονία μέχρι το θάνατό του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BAFTA ΤΟΥΡΕΤ ΤΖΟΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤΣΟΝ

Διεθνή / Τι είναι το σύνδρομο Τουρέτ και ποια τα βασικά συμπτώματα

Το σύνδρομο βρέθηκε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης μετά το περιστατικό στην τελετή των βραβείων BAFTA, όταν άνδρας με τη συγκεκριμένη νευρολογική διαταραχή φώναξε ρατσιστική λέξη από το κοινό
THE LIFO TEAM