Πακιστάν: Η στιγμή που καταρρέει πολυτελές ξενοδοχείο από τις πλημμύρες

Πακιστάν: Η στιγμή που καταρρέει πολυτελές ξενοδοχείο από τις πλημμύρες Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Το εμβληματικό ξενοδοχείο New Honey Moon στο Καλάμ του Πακιστάν κατέρρευσε και παρασύρθηκε από τις πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα, την ώρα που η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το ξενοδοχείο εκκενώθηκε έγκαιρα και δεν αναφέρθηκαν θύματα ενώ και άλλα ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά εκκενώθηκαν μετά την κατάρρευση.

Εν τω μεταξύ, έχει εκδοθεί συναγερμός της Εθνικής Αρχής Αυτοκινητοδρόμων (NHA) για τους τουρίστες που βρίσκονται στις πόλεις Μπαχρέιν και Καλάμ στο Σουάτ. Ο συναγερμός ανέφερε ότι στην περιοχή υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα λόγο της έντονης βροχόπτωσης.

Πρόσθεσε δε, ότι το τμήμα Μπαχρέιν-Καλάμ των αυτοκινητοδρόμων N-95 και N-90 έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τη νεροποντή.

Ένας εκπρόσωπος του NHA είπε ότι οι πλημμύρες έχουν επηρεάσει τη γέφυρα του Μπαχρέιν καθώς και τον δρόμο που οδηγεί στη γέφυρα και ότι εκτός από τον δρόμο Μπαχρέιν-Καλάμ, έχουν πληγεί και οι γύρω οδικοί άξονες.

«Οι τουρίστες και οι ντόπιοι στο Σουάτ θα πρέπει να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις», είπε ο εκπρόσωπος σε δήλωσή του.

Η τοπική κυβέρνηση της περιοχής Khyber Pakhtunkhwa κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Σουάτ μετά το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε από τις πλημμύρες.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει έως τις 30 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος αρωγής του KP.

Σύμφωνα με την περιφερειακή διοίκηση, και οι γέφυρες επικοινωνίας στο Matta, το Sukhra και το Lalko έχουν επίσης υποστεί ζημιές.

Αρκετά ξενοδοχεία και εστιατόρια έχουν βυθιστεί ενώ ο δρόμος προς το Σουάτ έχει κλείσει για την κυκλοφορία λόγω της πλημμύρας.

Επίσης στην Nowshera, τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία είναι κλειστά για δύο ημέρες λόγω των πλημμυρών, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος.

Ο απολογισμός των νεκρών από τις πρόσφατες βροχές και τις πλημμύρες έφτασε τους 937 ενώ 1.343 είναι οι τραυματίες.

Ο συνολικός αριθμός των ζώων που πέθαναν στις βροχές έφτασε τα 793.995 με πάνω από 85.897 να πεθαίνουν το τελευταίο 24ωρο.

Επιπλέον, το ίδιο διάστημα άλλα 175.069 σπίτια υπέστησαν ζημιές, ανεβάζοντας τον αριθμό των κατεστραμμένων σπιτιών σε 670.328.

Με πληροφορίες του SkyNews/GeoTv

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ