Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Οι γυναίκες φοβούνται να ζητήσουν αύξηση

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Οι γυναίκες φοβούνται να ζητήσουν αύξηση Facebook Twitter
Οι γυναίκες φοβούνται να ζητήσουν αύξηση / φωτ. Freepik
0

Oι γυναίκες φοβούνται να ζητήσουν αύξηση, σύμφωνα με φετινή μελέτη του Indeed, που είναι ιστότοπος αγγελιών εργασίας καισυλλέγει δεδομένα παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόλις το 43% ζήτησε αύξηση των αποδοχών του – με ενθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς 3 στις 4 γυναίκες που το ζήτησαν, όντως έλαβαν περισσότερα χρήματα στην αμοιβή τους. Η ίδια μελέτη, που διεξήχθη σε 11 χώρες και συμπεριλαμβάνει τις απαντήσεις 14.500 γυναικών, δείχνει πως το 61% των γυναικών σε όλο τον κόσμο είναι πεπεισμένο πως προκειμένου να λάβει αναγνώριση από άντρες συναδέλφους, «πρέπει να εργαστεί σκληρότερα».

Τα ποσοστά γυναικών που ζήτησαν αύξηση ανά χώρα:

Οι γυναίκες φοβούνται να ζητήσουν αύξηση

Με βάση τα στοιχεία, στην Ινδία, οι γυναίκες είχαν τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, καθώς το 65% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει ζητήσει αύξηση μισθού κάποια στιγμή στην καριέρα του. Οι Ινδές ανέφεραν επίσης ότι τα αιτήματά τους ικανοποιήθηκαν και πως οι εργοδότες στην Ινδία κάνουν ό,τι μπορούν για να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων.

Στην αντίπερα όχθη, οι Ιάπωνες και οι γυναίκες στη Σιγκαπούρη είχαν τη λιγότερη αυτοπεποίθηση στο ζήτημα της αύξησης μισθού, όπως έδειξε η έρευνα: Μόνο το 13% των γυναικών στην Ιαπωνία και το 32% στη Σιγκαπούρη δήλωσαν ότι έχουν ζητήσει αύξηση μισθού στο παρελθόν.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 24% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν είχαν ευκαιρίες να ρωτήσουν, ενώ το 28% είπε ότι φοβόταν τις αρνητικές συνέπειες. Επιπλέον, το 28% των γυναικών δήλωσαν ότι δεν είχαν την αυτοπεποίθηση να κάνουν μια τέτοια συζήτηση με τον εργοδότη τους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM