Ουκρανός ΥΠΕΞ: Δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή από τα εδάφη μας

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα Facebook Twitter
Φωτ: Lev Radin/Pacific Press/LightRocket via Getty Images
0

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, λίγες ώρες πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Μόσχα, δηλώνοντας ότι «δεν θα παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή της επικράτειάς μας».

Κατά τις δηλώσεις του ο Ουκρανός ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι το γεγονός ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διεξάγει συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις αποτελεί ήδη «νίκη για την Ουκρανία». «Το Κίεβο θα ακούσει τι έχει να πει η Ρωσία, θα συζητήσει την αποχώρηση Ρώσων στρατιωτών από την Ουκρανία για να τερματίσει την κατοχή», είπε ο Κουλέμπα. Ένα στοιχείο των συνομιλιών, είπε ο Κουλέμπα, είναι ότι η Λευκορωσία συμφώνησε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία εναντίον της Ουκρανίας «από τώρα έως τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι συνομιλίες».

Ο Κουλέμπα έδωσε έναν αισιόδοξο τόνο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Κυριακής, διαβεβαιώνοντας τους δημοσιογράφους «θα επικρατήσουμε, είμαι απολύτως βέβαιος για αυτό». «Πρόκειται για πόλεμο μεταξύ του προέδρου Πούτιν και του λαού της Ουκρανίας», είπε, προσθέτοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε τη Ρωσία, όπως νικήσαμε το προηγούμενο τέρας στην Ευρώπη πριν από 80 χρόνια».

Προέτρεψε τους συμμάχους να παράσχουν περισσότερα στρατιωτικά εφόδια στη μάχη εναντίον της Ρωσίας.

Ο Κουλέμπα, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με πυρηνικές επιθέσεις, είπε ότι εάν η Ουκρανία δεχόταν επίθεση με πυρηνικά όπλα θα ήταν «καταστροφή», αλλά είπε ότι δεν θα σπάσει το ουκρανικό πνεύμα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM