Ουκρανός δημοσιογράφος ρώτησε τον Λαβρόφ για τα κλεμμένα σιτηρά- Η αντίδραση του Ρώσου

Ο Σεργκέι Λαβρόφ χαμογελά Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ουκρανός δημοσιογράφος εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του Σεργκέι Λαβρόφ στην Άγκυρα για να του κάνει μια «ανεπιθύμητη» ερώτηση: για τις εξαγωγές κλεμμένων σιτηρών από την Ουκρανία. 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Τουρκία την Τετάρτη προκειμένου να συζητηθεί η δημιουργία ασφαλών διαδρόμων για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών. Αλλά η κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έφτανε προς το τέλος της χωρίς ο Μουσλίμ Ουμέροφ να μπορέσει να κάνει την ερώτησή του, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές του. 

Έτσι, ο δημοσιογράφος σηκώθηκε όρθιος και απευθύνθηκε στον Λαβρόφ. «Είμαι από την ουκρανική τηλεόραση. Θέλω να κάνω μια ερώτηση!», τόνισε. «Πέρα από τα σιτηρά, τι άλλα αγαθά κλέψατε από την Ουκρανία και σε ποιους τα πουλήσατε;», ρώτησε. 

Ο Λαβρόφ χαμογέλασε απάντησε: «Εσείς οι Ουκρανοί πάντα ανησυχείτε για το τι μπορείτε να κλέψετε και νομίζετε ότι όλοι σκέφτονται έτσι». Σε εκείνο το σημείο ο Τσαβούσογλου, ακούγοντας τη μετάφραση, κοίταξε τον Ρώσο ομόλογό του και επίσης χαμογέλασε.  

«Εφαρμόζουμε τους στόχους που έχουμε ανακοινώσει, για να απαλλαγεί η ανατολική Ουκρανία από το νεοναζιστικό καθεστώς. Τα σιτηρά μπορούν να μεταφερθούν ελεύθερα στον προορισμό τους, η Ρωσία δεν βάζει εμπόδια. Αυτό απαιτεί ο Ζελένσκι να δώσει εντολή- αν είναι ακόμη επικεφαλής σε οτιδήποτε εκεί- για να επιτρέψει τα ξένα και ουκρανικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα», συμπλήρωσε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με τη μετάφραση του Guardian. 

Αργότερα, ο Ουμέροφ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ότι σήκωνε το χέρι του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των ερωτήσεων, αλλά συνειδητοποίησε ότι οι διοργανωτές «δεν θα με άφηναν να μιλήσω», οπότε αποφάσισε να παρέμβει. «Πήρα το ρίσκο να διακόψω τη συνέντευξη Τύπου επειδή όλη η Ουκρανία περιμένει την απάντηση σε αυτή την ερώτηση», συμπλήρωσε.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ