Ουκρανία: «Ο γιος του Πεσκόφ πολέμησε με την Wagner» λέει ο Πριγκόζιν

Ουκρανία: «Ο γιος του Πεσκόφ πολέμησε με την Wagner» λέει ο Πριγκόζιν: Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

«Ο γιος του Πεσκόφ πολέμησε με τη Wagner στην Ουκρανία» ανέφερε ο ιδρυτής της Γεβγκένι Πριγκόζιν προκαλώντας αντιδράσεις. 

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, επικοινώνησε με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν για να συζητήσουν τη στρατολόγηση του γιου του στη Wagner, σύμφωνα με δηλώσεις του δεύτερου. 

Ο επικεφαλής της Wagner είπε ότι συμβούλευσε τον Πεσκόφ να μην στείλει τον γιο του στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις , καθώς ο ίδιος τις έχει επανειλημμένως επικρίνει για φτωχό εξοπλισμό, ανεπαρκή εκπαίδευση και κακή καθοδήγηση από τα ανώτερα κλιμάκια.

Σημειώνεται, ότι ο Νικολάι Πεσκόφ είχε παρασημοφορηθεί από τη Wagner, σύμφωνα με ρωσικό πρωτοσέλιδο της Komsomolskaya Pravda.Ορισμένοι αμφισβητούν πάντως την είδηση, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη συμμετοχή του σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Πριγκόζιν: Μόνο εγώ το γνώριζα για τον γιο του Πεσκόφ στη Wagner

Ο Πριγκόζιν είπε ότι ο γιος του Πεσκόφ υπηρέτησε με ψευδώνυμο, σε μονάδα πυροβολικού στην επαρχία Λουχάνσκ, κατόπιν εκπαίδευσης τριών εβδομάδων. Εξήρε μάλιστα τις υπηρεσίες του, χαρακτηρίζοντάς τις «υποδειγματικές».

Μάλιστα, δεν παρείχε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο γιος του Ντμίτρι Πεσκόφ πολέμησε στην Ουκρανία.  «Μόνον εγώ και ο επικεφαλής της υπηρεσίας στρατολογίας το γνωρίζαμε», ανέφερε σχετικά/

Ως επί το πλείστον, οι γόνοι της ρωσικής ελίτ αποφεύγουν την ανάπτυξή τους στο πεδίο των μαχών, είπε ο Πριγκόζιν. «Τους κρύβουν οι γονείς τους», παραπονέθηκε ο 61χρονος επικεφαλής της Wagner. Γιοι διασήμων εγγράφονται σε πανεπιστήμια, παίρνοντας αναβολή στράτευσης, όταν παιδιά εργατών πεθαίνουν στον πόλεμο, συμπλήρωσε.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε αντίδραση από τον Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δεν αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις επί διαφόρων θεμάτων.

Με πληροφορίες από dpa, ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM