Ουκρανή αξιωματούχος: Εκατοντάδες «αιχμάλωτοι» στη Χερσώνα, τους κρατούν σε «θαλάμους βασανιστηρίων»

Ουκρανή αξιωματούχος: Εκατοντάδες «αιχμάλωτοι» στη Χερσώνα, τους κρατούν σε «θαλάμους βασανιστηρίων» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/SERGEI ILNITSKY
0

Ουκρανή αξιωματούχος καταγγέλλει πως περίπου 600 άτομα «κρατούνται αιχμάλωτα» από Ρώσους σε «θαλάμους βασανιστηρίων» στην υπό ρωσική κατάληψη Χερσώνα.

Εξ αυτών, οι μισοί «κρατούνται όμηροι στο κτήριο της περιφερειακής κρατικής διοίκησης της Χερσώνας, σε κέντρο προδικαστικής κράτησης και στο επαγγελματικό σχολείο με αριθό 17» επεσήμανε η Ταμίλα Τάσεβα, εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην περιοχή της Κριμαίας.

Αναφερόμενη στους «ομήρους», επεσήμανε πως είναι «άμαχοι, δημοσιογράφοι και στρατιωτικό προσωπικό». Ορισμένοι, έχουν μεταφερθεί από τη Χερσώνα στη Συμφερόπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Κριμαία. 

Σχεδόν όλη η Χερσώνα έχει πέσει στα χέρια της Ρωσίας, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. 

Ουκρανοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως σχεδόν ο μισός άμαχος πληθυσμός έχει εγκαταλείψει την περιοχή από την αρχή του πολέμου. 

Στα τέλη Μαΐου, η διοίκηση που όρισαν οι Ρώσοι στην περιοχή ανακοίνωσε πως κλείνουν οι διαβάσεις με τις γύρω περιοχές, που είναι ακόμα υπό ουκρανική κατοχή, ενώ γίνονται προσπάθειες για την εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων και διενέργειας ενός «εικονικού», όπως επισημαίνει το Κίεβο, δημοψηφίσματος

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM