Ουάσινγκτον: Μαθητές δημοτικού «υποχρεώθηκαν να αναπαραστήσουν» το Ολοκαύτωμα

Ουάσινγκτον: Μαθητές δημοτικού «υποχρεώθηκαν να αναπαραστήσουν» το Ολοκαύτωμα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου AP
0

Εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο της Ουάσινγκτον φέρεται να έβαλε μαθητές να αναπαραστήσουν σκηνές από το Ολοκαύτωμα

Μεταξύ άλλων, φέρεται ότι τους έδωσε οδηγίες να κάνουν ότι σκάβουν μαζικούς τάφους για τους συμμαθητές τους και να υποδυθούν τα θύματα πυροβολισμών. Η εκπαιδευτικός βγήκε σε υποχρεωτική άδεια και για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα. 

Η δασκάλα φέρεται να ανέθεσε συγκεκριμένους ρόλους στους μαθητές της τρίτης τάξης του δημοτικού. Επέλεξε έναν να υποδυθεί τον Αδόλφο Χίτλερ, σύμφωνα με email που έστειλε ο διευθυντής του σχολείου, Μσκοτ Μπέρκοβιτς, στους γονείς των μαθητών. 

Ο μαθητής που επελέγη να υποδυθεί τον Χίτλερ είναι Εβραίος, σύμφωνα με γονιό άλλου μαθητή που επίσης του ζητήθηκε να συμμετάσχει στην αναπαράσταση. Στο τέλος της «άσκησης», η εκπαιδευτικός είπε στο παιδί να υποδυθεί ότι αυτοκτονούσε, όπως ο Χίτλερ. 

Αρχικά, το μάθημα στη βιβλιοθήκη αφορούσε πρότζεκτ που είχαν σκηνοθετήσει τα παιδιά και θα παρουσίαζαν στους συμμαθητές τους πριν από τις διακοπές. Αλλά η εκπαιδευτικός έβαλε τα παιδιά να κάνουν την αναπαράσταση κατά τη διάρκεια του χρόνου που τους είχε διατεθεί την έρευνά τους, ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου στο email προς τους γονείς. 

«Θέλω να αναγνωρίσω τη βαρύτητα αυτής της κακής εκπαιδευτικής απόφασης, καθώς δεν θα έπρεπε ποτέ να ζητηθεί από τους μαθητές να αναπαραστήσουν μια κτηνωδία, ειδικά μια γενοκτονία, έναν πόλεμο ή μια δολοφονία», έγραψε ο διευθυντής. 

«Επιπλέον, υπήρχαν καταγγελίες ότι μέλος του προσωπικού χρησιμοποίησε ρητορική μίσους κατά τη διάρκεια του μαθήματος, κάτι που είναι απαράδεκτο και δεν γίνεται ανεκτό στο σχολείο μας», επεσήμανε ακόμη. 

Άλλη μητέρα που ο γιος της μετείχε στην αναπαράσταση είπε ότι το παιδί της έπρεπε να υποδυθεί ότι βρισκόταν σε τρένο που κατευθύνονταν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και στη συνέχεια να κάνει ότι πεθαίνει σε θάλαμο αερίων. Επίσης, έπρεπε να υποδυθεί ότι πυροβολούσε τους συμμαθητές του. 

Η εκπαιδευτικός φέρεται να έκανε αντισημιτικά σχόλια κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης. Γονιός είπε ότι όταν ένα παιδί ρώτησε γιατί το έκαναν αυτό οι Γερμανοί, εκείνη απάντησε «επειδή οι Εβραίοι κατέστρεψαν τα Χριστούγεννα». 

Μετά την αναπαράσταση, η εκπαιδευτικός είπε στους μαθητές να μην πουν τίποτα σε κανέναν, αλλά τα παιδιά το είπαν στη δασκάλα τους. Όλη η τάξη συναντήθηκε με την ομάδα ψυχικής υγείας του σχολείου μετά το περιστατικό, σύμφωνα με τον διευθυντή.

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ