Ουάσινγκτον: Δεν υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες - Παγωμένος ο ποταμός όπου έπεσαν τα συντρίμμια

Ουάσινγκτον: Δεν υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες - Παγωμένος ο ποταμός όπου έπεσαν τα συντρίμμια Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Δεν υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες μετά τη σύγκρουση και τη συντριβή ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου με ένα επιβατικό αεροσκάφος στην Ουάσινγκτον.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης, τοπική ώρα, οι αρχές επισήμαναν πως τα σωστικά συνεργεία εργάζονται υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων: Το αεροσκάφος μετέφερε 60 επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος, ενώ στο ελικόπτερο επέβαιναν τρεις στρατιωτικοί. Μέχρι στιγμής, από τον ποταμό Πότομακ έχουν ανασυρθεί 18 πτώματα.

Πέραν της σφοδρής σύγκρουσης που αποτυπώνεται και σε βίντεο από τη στιγμή του δυστυχήματος, ο ποταμός Πότομακ στην Ουάσινγκτον όπου έπεσαν τα συντρίμμια είναι παγωμένος, με κομμάτια πάγου να επιπλέουν στο νερό. Η ενημέρωση των δημοσιογράφων οργανώθηκε στο αεροδρόμιο Ρόναλντ-Ρίγκαν, κοντά στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των ΗΠΑ, όπου το επιβατικό αεροπλάνο ετοιμαζόταν να προσγειωθεί, όταν συνέβη η σύγκρουση. Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση.

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ δήλωσε πως «τα δύο αεροσκάφη βρίσκονται μέσα στο νερό».

«Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες για τους διασώστες», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τζον Ντόνελι, ο αρχηγός των πυροσβεστών της Ουάσινγκτον, επικαλούμενος το «ψύχος», τον «ισχυρό άνεμο» και «τον πάγο» στον Πότομακ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση αεροσκάφους με ελικόπτερο: Το χρονικό του δυστυχήματος στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Σύγκρουση αεροσκάφους με ελικόπτερο: Το χρονικό του δυστυχήματος στην Ουάσινγκτον

Τι γνωρίζουμε για τη σύγκρουση με τους τουλάχιστον 19 νεκρούς - Εξαιρετικά αντίξοες οι συνθήκες για επιζώντες - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες - Ποιοι επέβαιναν στο αεροσκάφος
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM