Οργισμένος επιχειρηματίας έφτιαξε τεράστιο γλυπτό με άσεμνη χειρονομία για να διαμαρτυρηθεί

Οργισμένος επιχειρηματίας έφτιαξε τεράστιο γλυπτό με άσεμνη χειρονομία για να διαμαρτυρηθεί Facebook Twitter
0

Ύστερα από δεκαετή διαμάχη με τις τοπικές αρχές στο Γουέστφορντ, της πολιτείας του Βέρμοντ, ο Τεντ Πίλκεϊ αποφάσισε να εκδηλώσει δημόσια την οργή του. 

Ο Πίλκεϊ είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης που επισκευάζει και ανακυκλώνει φορτηγά. Ήθελε να επεκτείνει την επιχείρηση του κατασκευάζοντας ένα επαγγελματικό γκαράζ σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του. Όμως το δημοτικό συμβούλιο αρνείται το αίτημα του επικαλούμενο ελλείψεις και ασάφειες στον φάκελο που κατέθεσε. 

Ο επιχειρηματίας θεωρεί πως οι αρχές της πόλης είναι προκατειλημμένες απέναντι του. Για να τις εκδικηθεί κατασκεύασε ένα γλυπτό βάρους 315 κιλών. Πρόκειται για ένα χέρι με προτεταμένο το μεσαίο δάχτυλο, στη γνωστή άσεμνη χειρονομία. 

Το περίεργο ξύλινο γλυπτό στηρίζεται σε ένα στύλο ύψους πέντε μέτρων ενώ έχει και φωτισμό. Είναι τοποθετημένο στο οικόπεδο από τις αρχές του μήνα. 

Αρχικά ο Πίλκεϊ φοβόταν πως θα αναγκαζόταν να το απομακρύνει, καθώς οι φωτεινές πινακίδες είναι παράνομες στο Βέρμοντ ενώ το γλυπτό είναι ορατό από τον κοντινό αυτοκινητόδρομο. Έμαθε όμως πως το γλυπτό είναι νόμιμο καθώς δε θεωρείται «πινακίδα» αλλά «τέχνη σε δημόσιο χώρο» . «Ήταν το πιο υπέροχο πράγμα που άκουσα ποτέ στη ζωή μου», λέει. 

Ακόμα και οι αρχές της πόλης προς τις οποίες απευθύνεται η «χειρονομία» αναγνωρίζουν τη νομιμότητα της κίνησης. «Έχει δικαίωμα να κάνει αυτό που έκανε», λέει η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Άλισον Χόουπ. 

Όσον αφορά την αιτία της διαμάχης, η Χόουπ επιμένει πως το σχέδιο του επιχειρηματία μπλοκαρίστηκε για λόγους που είχαν να κάνουν με ελλείψεις στην πρόταση που κατέθεσε για την κατασκευή και πως αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλος πολίτης της πόλης που έχει ένα αίτημα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM
Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Διεθνή / Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Πάνω από 60 χώρες αντιδρούν στους νέους δασμούς Τραμπ, που φτάνουν το 41% - Οι αυξήσεις πυροδοτούν φόβους για απώλειες θέσεων εργασίας και ένταση στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Διεθνή / Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει το μεγαλύτερο δίκτυο κέντρων κράτησης μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ, με στρατιωτικές βάσεις όπως το Fort Bliss να μετατρέπονται σε εγκαταστάσεις για χιλιάδες κρατουμένους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
LIFO NEWSROOM