No.1

Οργή στην Κίνα - Λογοκρίθηκε η ομιλία του Μάλεκ στα Όσκαρ για τη λέξη ομοφυλόφιλος

Οργή στην Κίνα - Λογοκρίθηκε η ομιλία του Μάλεκ στα Όσκαρ για τη λέξη ομοφυλόφιλος Facebook Twitter
0

Ο κινεζικός τηλεοπτικός σταθμός Mango TV αντιμετωπίζει θύελλα αντιδράσεων επειδή στη μετάδοση των Όσκαρ λογοκρίθηκε η ομιλία του Ράμι Μάλεκ.

Ο ηθοποιός κέρδισε το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως Φρέντι Μέρκιουρι στο «Βohemian Rhapsody» και κατά την ομιλία του δήλωσε ότι η ταινία θα μπορούσε να βοηθήσει εκείνους που αγωνίζονται με την ταυτότητά τους.

«Κάναμε μια ταινία για έναν ομοφυλόφιλο άνθρωπο, έναν μετανάστη, ο οποίος έζησε τη ζωή του απροσδόκητα», δήλωσε ο ηθοποιός.

Αλλά το Mango TV, ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια της Κίνας, άλλαξε τη λέξη «ομοφυλόφιλος» και τη αντικατέστησε με τη φράση «ειδική ομάδα» (σ.σ. ανθρώπων).

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός έχει επικριθεί και στο παρελθόν για τη λογοκρισία αναφορών σε LGBT στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Η αλλαγμένη μετάφραση δημιούργησε σημαντικές αντιδράσεις στο διαδίκτυο με δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Weibo, μιας κινεζικής πλατφόρμας μικρο-blogging, να επικρίνουν το κανάλι.

«Υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι στη σημερινή κοινωνία που μιλούν με προκατάληψη ή διακρίσεις αναφερόμενοι στους λεγόμενους ειδικούς ανθρώπους», έγραψε ένας  χρήστης.

«Ακόμα και η λέξη gay δεν μπορεί να εμφανιστεί στις οθόνες μας και αυτό είναι τόσο λυπηρό», αναφέρει ένας άλλος

Το ίδιο κανάλι είχε προκαλέσει πάλι αντιδράσεις καθώς είχε θολώσει μια σημαία ουράνιου τόξου στον περσινό διαγωνισμό της Eurovision.

Το 2018, η EBU εμπόδισε τον κινεζικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα να μεταδώσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision μετά τη λογοκρισία των στοιχείων LGBT του διαγωνισμού.

Οι κινεζικές αρχές έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία τα τελευταία χρόνια με στόχο τον αποκλεισμό περιεχομένου που κρίνει ακατάλληλο.

Τον Απρίλιο, η πλατφόρμα Weibo ανακοίνωσε την απαγόρευση του γκέι περιεχομένου, αλλά αυτή η απόφαση αντιστράφηκε μετά από μια μαζική κατακραυγή.

Αν και οι αντιδράσεις για το νέο περιστατικό λογοκρισίας εντείνονται, το κανάλι αρνήθηκε να σχολιάσει την κίνηση του και δεν απαντά στην κριτική.

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM