Οργή στην Ινδονησία - 15χρονη που βιάστηκε από τον αδερφό της φυλακίστηκε επειδή έκανε άμβλωση

Οργή στην Ινδονησία - 15χρονη που βιάστηκε από τον αδερφό της φυλακίστηκε επειδή έκανε άμβλωση Facebook Twitter
EPA (φωτογραφία αρχείου)
0

Κατακραυγή έχει προκαλέσει στην Ινδονησία το γεγονός ότι μία 15χρονη καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών για παράνομη άμβλωση, αφότου τη βίασε επανειλημμένως ο αδερφός της.

Ακτιβιστές κατέθεσαν επίσημη γραπτή διαμαρτυρία εναντίον τριών δικαστών στη Σουμάτρα, που καταδίκασαν την ανήλικη.

Μία ομάδα ακτιβιστών υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και προστασίας των παιδιών, συναντήθηκε με μέλη της Δικαστικής Επιτροπής της Ινδονησίας τη Δευτέρα, προκειμένου να τα προτρέψει να ερευνήσουν την υπόθεση, τονίζοντας πως η απόφαση φυλάκισης του κοριτσιού ήταν «κατάφωρα άδικη».

«Στην Ινδονησία ό,τι έχει να κάνει με αμβλώσεις είναι άσπρο ή μαύρο. Θεωρούν ότι πραγματικά δεν μπορούμε να κάνουμε άμβλωση, ό,τι και αν συμβεί», δήλωσε η Genoveva Alicia, ερευνήτρια του Ινστιτούτου για την Ποινική Μεταρρύθμιση (ICJR) που συμμετείχε τη συνάντηση. «Και [οι δικαστές] αντιμετωπίζουν αυτή την υπόθεση ως συνηθισμένη», πρόσθεσε.

Η 15χρονη από την επαρχία Jambi της Σουμάτρα καταδικάστηκε από ένα περιφερειακό δικαστήριο τον Ιούλιο, επειδή προχώρησε σε άμβλωση ενώ ήταν οχτώ μηνών έγκυος.

Οι αμβλώσεις είναι παράνομες στην Ινδονησία, εκτός και εάν η ζωή της γυναίκας βρίσκεται σε κίνδυνο ή υπό ορισμένες συνθήκες εάν έχει βιαστεί, αλλά μόνο εντός των πρώτων 40 ημερών.

Η αστυνομία συνέλαβε τα αδέρφια τον Ιούνιο, αφότου βρέθηκε το έμβρυο σε μία φυτεία φοινίκων.

Ο 17χρονος αδερφός της κοπέλας κατέθεσε στην αστυνομία ότι την είχε βιάσει οκτώ φορές από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους και ότι όταν αντιστεκόταν τη χτυπούσε. Επίσης, ισχυρίστηκε πως το γεγονός ότι παρακολουθούσε πορνό τον οδήγησε στη σεξουαλική επίθεση.

Ο 17χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για σεξουαλική επίθεση εναντίον ανήλικης, ενώ η μητέρα τους αντιμετωπίζει κατηγορίες για την παροχή βοήθειας στην κόρη της προκειμένου να διακόψει την εγκυμοσύνη.

Ακτιβιστές ζητούν από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση φυλάκισης του κοριτσιού, υποστηρίζοντας ότι εκείνη πρέπει να αντιμετωπιστεί ως θύμα και η άμβλωση ως έκτακτη ιατρική ανάγκη.

Παρά την κατακραυγή που έχει προκαλέσει η υπόθεση και την εκτεταμένη κάλυψη του θέματος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με την κυβέρνηση να επικρίνεται επειδή τιμωρεί τα θύματα του βιασμού αντί να τα βοηθάει, η Δικαστική Επιτροπή έμαθε πρώτη φορά για την υπόθεση μόλις στη συνάντηση της Δευτέρας.

«Δεν γνώριζαν καν ότι η υπήρχε η συγκεκριμένη υπόθεση πριν τους μιλήσουμε γι' αυτή», δήλωσε η Genoveva.

Οι ακτιβιστές επισήμαναν επίσης παρατυπίες, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι το 15χρονο κορίτσι και ο αδελφός της εκπροσωπούνταν από τον ίδιο δικηγόρο, ο οποίος διορίστηκε από την κυβέρνηση.

Ένας επίτροπος είπε στους ακτιβιστές που συμμετείχαν στη συνάντηση ότι η Δικαστική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να ερευνήσει μόνο φερόμενες ηθικές παραβιάσεις. Ωστόσο, η επιτροπή συμφώνησε να απαντήσει στην καταγγελία εντός 30 ημερών και να παρακολουθήσει τη δίκη της μητέρας που συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 15χρονη αναμένεται να ασκήσει έφεση στην καταδικαστική απόφαση.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM