Το Όρεγκον αποποινικοποιεί σκληρά ναρκωτικά όπως κοκαΐνη και ηρωίνη - Η πρώτη Πολιτεία στις ΗΠΑ

Το Όρεγκον αποποινικοποιεί σκληρά ναρκωτικά όπως κοκαΐνη και ηρωίνη - Η πρώτη Πολιτεία στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Το Όρεγκον έγινε η πρώτη Πολιτεία στις ΗΠΑ που αποποινικοποιεί την κατοχή σκληρών ναρκωτικών, μεταξύ άλλων κοκαΐνης και ηρωίνης. 

Όσοι συλλαμβάνονται με μικροποσότητες ναρκωτικών για προσωπική χρήση θα καλούνται πλέον να πληρώνουν πρόστιμο 100 δολαρίων ή να κάνουν ιατρικές εξετάσεις σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης. 

Το Όρεγκον γίνεται επίσης η πρώτη αμερικανική Πολιτεία που νομιμοποιεί την θεραπευτική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών. 

Τα νέα μέτρα εγκρίθηκαν με δημόσια ψήφο στο πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής χαλάρωσης των νόμων περί ναρκωτικών. Αλλού, ψηφοφόροι σε Αριζόνα, Νιου Τζέρσεϊ, Μοντάνα και Νότια Ντακόταν ψήφισαν για νομιμοποίηση της μαριχουάνα. 

Έρχονται να προστεθούν σε 11 ακόμη Πολιτείς και την περιφέρεια της Κολούμπια, που έχουν ήδη δώσει πράσινο φως στην ψυχαγωγική χρήση κάνναβης από ενήλικες- ναρκωτικό που παραμένει απαγορευμένο σε ομοσπονδιακό επίπεδο. 

Η παραβίαση του ισχύοντος νόμου κατά της κατοχής ναρκωτικών στο Όρεγκον επιφέρουν πρόστιμο 6.250 δολαρίων και μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός έτους. 

Ωστόσο, παρά την αλλαγή πολιτικής, όσοι στο Όρεγκον παρασκευάζουν ή διακινούν σκληρά ναρκωτικά συνεχίζουν να απειλούνται με ποινική καταδίκη. 

Η νέα νομοθεσία στο Όρεγκον θα εφαρμοστεί από την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Η Drug Policy Alliance, οργάνωση με έδρα στη Νέα Υόρκη, αποτελεί μεγάλο υποστηρικτή του συγκεκριμένου μέτρου και έχει δαπανήσει πάνω από 4 εκατ. δολάρια σε καμπάνιες, ενώ στηρίζεται από τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και τον επενδυτή Τζορτζ Σόρος, που είναι μέλος του συμβουλίου. 

«Οι πολίτες του Όρεγκον κατανοούν πως θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την χρήση ναρκωτικών ως πρόβλημα υγείας», σχολίασε η Kassandra Frederique, διευθύντρια της οργάνωσης. 

Χώρες όπως η Ελβετία, η Πορτογαλία και η Ολλανδία έχουν ήδη λάβει παρόμοια μέτρα για την αποποινικοποίηση της κατοχής μικροποσοτήτων σκληρών ναρκωτικών.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Η συμφωνία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στο αίτημα του Τραμπ να ανοίξει τις αγορές της στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM