Το όνομα «Τραμπ» θα δοθεί σε πόλη στα Υψίπεδα Γκολάν ως ένδειξη ευγνωμοσύνης

Το όνομα «Τραμπ» θα δοθεί σε πόλη στα Υψίπεδα Γκολάν ως ένδειξη ευγνωμοσύνης Facebook Twitter
EPA
1

Το όνομα του Αμερικανού προέδρου των ΗΠΑ θα πάρει νέα κοινότητα στα Υψίπεδα του Γκολάν, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Ισραήλ.


Η κίνηση αυτή αποτελεί ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον Ρεπουμπλικανό ένοικο του Λευκού Οίκου για την απόφασή του να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψιπέδων του Γκολάν, εδάφη που προσαρτήθηκαν το 1967 κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών.

«Όλοι οι Ισραηλινοί ένιωσαν βαθιά συγκινημένοι όταν ο πρόεδρος Τραμπ έλαβε αυτή την ιστορική απόφαση», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μια βιντεοσκοπημένη του δήλωση από επίσκεψη που πραγματοποίησε μαζί με την οικογένειά του στα Γκολάν.

Όπως είπε, μετά το εβραϊκό Πάσχα θα «φέρει στην κυβέρνηση ένα ψήφισμα για να δοθεί το όνομα του προέδρου Ντόναλντ Τζ. Τραμπ σε μια νέα κοινότητα στα Υψίπεδα του Γκολάν».

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει λάβει αποφάσεις σε ρήξη με τη διεθνή συναίνεση και με την αμερικανική διπλωματική παράδοση, αναγνωρίζοντας μονομερώς την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και την κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψιπέδων του Γκολάν.

Το Ισραήλ, σε μια ακόμη κίνηση – ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον μεγιστάνα πρόεδρο, έχει αναφέρει την πρόθεσή του να δώσει το όνομα Τραμπ σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό που σχεδιάζεται να γίνει κοντά στο Δυτικό Τείχος της Ιερουσαλήμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters / dpa

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Ένας αξιόλογος γιος» - Το αιχμηρό σχόλιο στον βασιλιά Κάρολο για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ένας αξιόλογος γιος» - Το αιχμηρό σχόλιο στον βασιλιά Κάρολο για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Η αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ στον πρίγκιπα Ουίλιαμ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο στο κάστρο του Ουίνδσορ, που πυροδότησε εικασίες για το «ποιον» άφησε εκτός
LIFO NEWSROOM
Η πρώτη δήλωση Γκίλφοϊλ: «Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου» να είμαι η πρώτη γυναίκα πρέσβης» των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Διεθνή / Η πρώτη δήλωση Γκίλφοϊλ: «Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να είμαι η πρώτη γυναίκα πρέσβης» των ΗΠΑ στην Ελλάδα

«Σκοπεύω να είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού», είπε η Γκίλφοϊλ
LIFO NEWSROOM
Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Διεθνή / Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Τα δέκα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας άρχισαν συνομιλίες για το απορριφθέν σχέδιο στα τέλη Αυγούστου, αντιδρώντας στην επίσημη κήρυξη από τον ΟΗΕ κατάστασης λιμού στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
«Η κυβέρνηση Τραμπ έχει λάβει αποφάσεις σε ρήξη με τη διεθνή συναίνεση και με την αμερικανική διπλωματική παράδοση, αναγνωρίζοντας μονομερώς την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και την κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψιπέδων του Γκολάν.»Ολοταχώς προς τα πίσω, στα σκοτεινότερα...!