Ομογενής απέδειξε την αθωότητα του μετά από 16 χρόνια άδικης προφυλάκισης

Ομογενής απέδειξε την αθωότητα του μετά από 16 χρόνια άδικης προφυλάκισης Facebook Twitter
3

Μετά από 16 χρόνια άδικης προφυλάκισης 72χρονος Έλληνας ομογενής κατάφερε και πάλι να επιστρέψει στην οικογένεια του. Ο Γιώργος Σουλιώτης από το Μοντέστο της Καλιφόρνια είχε, σύμφωνα με δημοσίευμα των "Los Angeles Times", καταδικαστεί σε ισόβια χωρίς αναστολή μετά από φωτιά το 1997 σε σπίτι που νοίκιαζε. Από τη φωτιά έχασε τη ζωή της  η Μισέλ Τζόουνς, 31 χρονών, και τα δύο παιδιά της, ο 8χρονος Ντάνιελ  και η 3χρονη Αμάντα. Η κατηγορούσα αρχή είχε ζητήσει τη θανατική ποινή.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο ανατράπηκαν τα στοιχεία με βάση τα οποία είχε καταδικαστεί ο 72χρονος για εμπρησμό και κρίθηκε αναξιόπιστος ο αυτόπτης μάρτυρας που είχε καταθέσει για την κατηγορούσα αρχή.

Προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, ο Γιώργος Σουλιώτης δήλωσε ότι δεν αμφισβητεί τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια γιατί δεν φρόντισε να υπάρχουν ανιχνευτές καπνού στο σπίτι στο Μοντέστο που νοίκιαζε στα θύματα. Η μέγιστη ποινή γι' αυτές τις κατηγορίες είναι 6 χρόνια φυλάκιση.

Σε περίπτωση που δεν αποδεχόταν τις κατηγορίες, μια νέα δίκη θα ξεκινούσε τη Δευτέρα και πιθανόν θα την ακολουθούσαν εφέσεις που θα διαρκούσαν πολλά χρόνια.

 «Ήθελα μόνο να δω τον ήλιο», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια ο Σουλιώτης βγάινοντας από τη φυλακή.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Διεθνή / «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Η κίνηση εντάσσεται στη Vision 2030 του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που στοχεύει στη διαφοροποίηση της οικονομίας από το πετρέλαιο και στον πλήρη μετασχηματισμό της σαουδαραβικής κοινωνίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
> Ο Γιώργος Σουλιώτης είχε καταδικαστεί σε ισόβια χωρίς αναστολή> sentenced to live without paroleΠώς μεταφράζεται το «without parole» στα Ελληνικά; Αν το κάναμε «χωρίς δικαίωμα πρόωρης υπό όρους αποφυλάκισης»;
> Ο Γιώργος Σουλιώτης είχε καταδικαστεί σε ισόβια χωρίς αναστολή> μετά από 16 χρόνια άδικης προφυλάκισηςΠροφυλάκισης; Αφού είχε καταδικαστεί σε ισόβια! «Κάθειρξη» είναι η σωστή λέξη.