Ομαδικός βιασμός και άγρια δολοφονία 23χρονης κοπέλας στην Ινδία

Ομαδικός βιασμός και άγρια δολοφονία 23χρονης κοπέλας στην Ινδία Facebook Twitter
(φωτογραφία αρχείου)
1

Μια Ινδή έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και στη συνέχεια δολοφονήθηκε άγρια από τους δράστες, οι οποίοι της συνέθλιψαν το κεφάλι με τούβλα όταν εκείνη απείλησε να τους καταγγείλει στις αρχές, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αστυνομία στο κρατίδιο Χαριάνα της βόρειας Ινδίας.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες που κατηγορούνται για βιασμό και ανθρωποκτονία στην πόλη Σονιπάτ, ενώ άλλοι έξι ανακρίνονται έπειτα από σχετική καταγγελία της μητέρας του θύματος, η οποία τους κατηγορεί για ανάμειξη στο έγκλημα, δήλωσε στο Reuters ο αστυνομικός επιθεωρητής Ασουϊν Σενβί.

Η 23χρονη κοπέλα, εργάτρια στο επάγγελμα, απήχθη από τους άνδρες -εκ των οποίων τουλάχιστον ένας ήταν γνωστός της--που επέβαιναν σε αυτοκίνητο κοντά από το σπίτι της στο Σονιπάτ. Την μετέφεραν στην γειτονική πόλη Ροχτάκ όπου την βίασαν, σύμφωνα με τον Σενβί.

«Όταν τους απείλησε να τους καταγγείλει, της συνέθλιψαν το κρανίο με τούβλα. Ο τρόπος με τον οποίον την κακοποίησαν είναι φρικτός». Η σορός της βρέθηκε την Πέμπτη σε χωράφι.

Η μητέρα του θύματος είχε στο παρελθόν καταγγείλει στις αρχές έναν από τους κατηγορούμενους επειδή πίεζε την κόρη της να τον παντρευτεί αλλά η διαφωνία τους τελικά είχε διευθετηθεί, πρόσθεσε ο Σενβί.

Το Σονιπάτ βρίσκεται σε απόσταση 44 χιλιομέτρων βορείως του Νέου Δελχίου.

Η σεξουαλική βία εναντίον των γυναικών είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα στην Ινδία, όπου ο φρικτός ομαδικός βιασμός μιας φοιτήτριας μέσα σε εν κινήσει λεωφορείο στο Νέο Δελχί, ο οποίος οδήγησε στον θάνατό της το 2012, προκάλεσε την διεθνή κατακραυγή και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα για την αποτυχία των αρχών να προστατεύσει τις γυναίκες.

Τα ινδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας στην πόλη Γκουργκαόν, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Κατά μέσον όρο, 50 εγκλήματα εις βάρος γυναικών καταγράφονται καθημερινά από την αστυνομία της πρωτεύουσας, περιλαμβανομένων τουλάχιστον τεσσάρων βιασμών, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Διεθνή / Το Ιράν ανακοίνωσε τα αντίποινα για το πλήγμα στο Χαργκ: Καλεί τους κατοίκους των ΗΑΕ σε εκκενώσεις

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός των ΗΑΕ και των οικιστικών τους κέντρων καλείται να εκκενώσει λιμάνια, αποβάθρες και τις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία διευκολύνει προσωρινά την επιστροφή πολιτών της μαζί με κατοικίδια από τη Μέση Ανατολή, την ώρα που καταφύγια στο Ντουμπάι λένε ότι γεμίζουν από ζώα που μένουν πίσω λόγω του πολέμου με το Ιράν.
THE LIFO TEAM
Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Διεθνή / Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Η Νέα Υόρκη αποκτά για πρώτη φορά ειδικό γραφείο για θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με την Taylor Brown να γίνεται το πρώτο τρανς πρόσωπο που αναλαμβάνει την ηγεσία γραφείου ή υπηρεσίας του δήμου.
THE LIFO TEAM
«Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Διεθνή / «Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Από την ελπίδα στην απογοήτευση φαίνεται να περνά η στάση πολλών Ιρανών, καθώς ο πόλεμος και οι αεροπορικές επιδρομές εντείνουν την καταστροφή και την αβεβαιότητα στη χώρα τους
THE LIFO TEAM
ΕΚΡΗΞΗ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΕΒΡΑΙΚΟ, ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ - «Στοχευμένη επίθεση» καταγγέλλει η δήμαρχος

Οι ανησυχίες για πιθανές επιθέσεις κατά εβραϊκών κοινοτήτων διεθνώς έχουν ενταθεί λόγω των πρόσφατων επιχειρήσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν και της αντίδρασης της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Κάτι τέτοιες στιγμές σιχαίνεσαι το είδος σου. Πόσο ελεεινός μπορεί να είναι ένας τέτοιος "άνθρωπος" ; Τόση αποκτήνωση πια; Κάποτε πρέπει να ησυχάσει ο πλανήτης από μας.