Δικαστήριο στην πόλη  Άλκμααρ της Ολλανδίας αποφάσισε ότι δεν μπορεί να επιβάλει τη χημειοθεραπεία κατά του καρκίνου σε ανήλικο.

 

Ο 12χρονος Ντέιβιντ πάσχει από όγκο στον εγκέφαλο και έχει υποβληθεί ήδη σε ακτινοθεραπεία, ωστόσο πρέπει τώρα να περάσει τη φαρμακολογική φάση για την καθυστέρηση της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων. Όμως φοβάται τις παρενέργειες και δηλώνει ότι προτιμά την προληπτική ιατρική.

 

Μετά τη γνωμάτευση ψυχιάτρου ότι το αγόρι αντιλαμβάνεται την κατάστασή του και είναι σε θέση να υποβάλει μια αιτιολογημένη απόφαση, ο δικαστής του επέτρεψε να αρνηθεί τη χημειοθεραπεία.

 

Οι γονείς του 12χρονου έχουν χωρίσει και ο πατέρας τάσσεται υπέρ της συνέχισης των χημειοθεραπειών. Όμως η μητέρα εμφανίζεται να προτιμά τις εναλλακτικές θεραπείες, έξω από την κλασική ιατρική.

 

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο, το παιδί έχει μια τεράστια επιθυμία να ζήσει αλλά επίσης σκέφτεται και το ενδεχόμενο του θανάτου του. Αυτό που απορρίπτει, είναι τις συνέπειες της χημειοθεραπείας για την ποιότητα της ζωής του. Στην απόφαση του ο δικαστής λαμβάνει υπόψη και τις επιφυλάξεις του πατέρα, που ζητά να πάρει το παιδί στο δικό του σπίτι.

 

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι πιθανότητες ίασης στο αγόρι, είναι 50% αν αρνηθεί τη χημειοθεραπεία, ενώ η παραδοσιακή θεραπεία θα αυξήσει μεταξύ 75% και 80% τις πιθανότητες επιβίωσής του.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr