No.1

Oλλανδία: Δικαστήριο επιτρέπει σε 12χρονο να αρνηθεί τη χημειοθεραπεία

Oλλανδία: Δικαστήριο επιτρέπει σε 12χρονο να αρνηθεί τη χημειοθεραπεία Facebook Twitter
2

Δικαστήριο στην πόλη  Άλκμααρ της Ολλανδίας αποφάσισε ότι δεν μπορεί να επιβάλει τη χημειοθεραπεία κατά του καρκίνου σε ανήλικο.

Ο 12χρονος Ντέιβιντ πάσχει από όγκο στον εγκέφαλο και έχει υποβληθεί ήδη σε ακτινοθεραπεία, ωστόσο πρέπει τώρα να περάσει τη φαρμακολογική φάση για την καθυστέρηση της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων. Όμως φοβάται τις παρενέργειες και δηλώνει ότι προτιμά την προληπτική ιατρική.

Μετά τη γνωμάτευση ψυχιάτρου ότι το αγόρι αντιλαμβάνεται την κατάστασή του και είναι σε θέση να υποβάλει μια αιτιολογημένη απόφαση, ο δικαστής του επέτρεψε να αρνηθεί τη χημειοθεραπεία.

Οι γονείς του 12χρονου έχουν χωρίσει και ο πατέρας τάσσεται υπέρ της συνέχισης των χημειοθεραπειών. Όμως η μητέρα εμφανίζεται να προτιμά τις εναλλακτικές θεραπείες, έξω από την κλασική ιατρική.

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο, το παιδί έχει μια τεράστια επιθυμία να ζήσει αλλά επίσης σκέφτεται και το ενδεχόμενο του θανάτου του. Αυτό που απορρίπτει, είναι τις συνέπειες της χημειοθεραπείας για την ποιότητα της ζωής του. Στην απόφαση του ο δικαστής λαμβάνει υπόψη και τις επιφυλάξεις του πατέρα, που ζητά να πάρει το παιδί στο δικό του σπίτι.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι πιθανότητες ίασης στο αγόρι, είναι 50% αν αρνηθεί τη χημειοθεραπεία, ενώ η παραδοσιακή θεραπεία θα αυξήσει μεταξύ 75% και 80% τις πιθανότητες επιβίωσής του.

2

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Νομιζω οτι οι 2 γονεις βρηκαν μια αφορμη να μπει ο ενας στο ματι του αλλου. Ναι λεει ο ενας οχι θα πει ο αλλος. Οτι πιο αισχρο με αφορμη την υγεια του παιδιου. Αν συνεβαινε εδω θα τους αποκαλουσατε δεν ξερω τι. Τωρα τα ριξατε στον "Μουρουτη. ''