ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Οικολόγοι κατάφεραν να πείσουν φυλή Ζουλού να φορούν ψεύτικες γούνες, για να σώσουν τις λεοπαρδάλεις

Οικολόγοι κατάφεραν να πείσουν φυλή Ζουλού να φορούν ψεύτικες γούνες, για να σώσουν τις λεοπαρδάλεις Facebook Twitter
0

Ομάδα προστασίας των άγριων ζώων στη Νότια Αφρική, κατάφερε να πείσει φυλή Ζουλού, μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων, να εγκαταλείψει ένα παλιό έθιμο, που ήθελε τα μέλη της να φορούν γούνες από λεοπάρδαλη σε τελετή, να εγκαταλείψουν την πρακτική αυτή και να φορέσουν συνθετικές γούνες.

Οι αρχηγοί της φυλής ήταν αρχικά αντίθετοι με την ιδέα, υποστηρίζοντας ότι η λεοπάρδαλη έχει μαγικές δυνάμεις που παραμένουν στη γούνα της και επομένως τους προστατεύουν όταν τη φοράνε.

«Η λεοπάρδαλη είναι ένα από τα ζώα, που έχουν συμβολικές δυνάμεις, όσον αφορά τη δύναμη, τη σκέψη και την πράξη. Είναι ο ηγέτης των ζώων» ανέφερε ο Μαντόντα Ζούνγκου, μέλος της κοινότητας των Σέμπε, σύμφωνα με το Euronews.

Για να πείσουν τα μέλη της φυλής, οι οικολόγοι τους δώρισαν 14 χιλιάδες ψεύτικα δέρματα από λεοπαρδάλεις, μειώνοντας στο μισό τη ζήτηση. Τα ψεύτικα δέρματα πέραν του ότι είναι πιο φτηνά υποκατάστατα, αντέχουν περισσότερο στη βροχή και είναι πιο γυαλιστερά και καθαρά. Τώρα οι οικολόγοι ετοιμάζονται να επεκτείνουν αυτή την προσπάθεια και σε άλλες εθνότητες στη Ν. Αφρική.

Ο αριθμός των λεοπαρδάλεων μειώνεται ταχύτατα, προκαλώντας μεγάλους κινδύνους για την εξαφάνιση τους. Στην συγκεκριμένη περιοχή σκοτώνονται 1500-2500 ζώα κάθε χρόνο.

0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM