Οικογένεια από τη Συρία θα μεταφέρει τον Σταυρό του Ιησού στο Κολοσσαίο

Οικογένεια από τη Συρία θα μεταφέρει τον Σταυρό του Ιησού στο Κολοσσαίο Facebook Twitter
0

Μια οικογένεια από τη Συρία επελέγη για να μεταφέρει απόψε, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, τον Σταυρό του Ιησού στο Κολοσσαίο.

Το δρώμενο θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της παραδοσιακής πομπής της «Οδού του Μαρτυρίου», στο κέντρο της Ρώμης.

Στην αποψινή τελετή, που είναι αφιερωμένη στα Πάθη του Ιησού, θα χοροστατήσει ο πάπας Φραγκίσκος, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό.

Εν τω μεταξύ, δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η αστυνομία της Ιταλίας, στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων του καθολικού Πάσχα, για την αποτροπή τυχόν τρομοκρατικών ενεργειών.

Αφού ο υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι επιβεβαίωσε αυτήν την εβδομάδα ότι το επίπεδο συναγερμού για την απειλή μιας τρομοκρατικής επίθεσης είναι αυξημένο στην Ιταλία, περίπου 10.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για να εγγυηθούν την ασφάλεια στο σύνολο της Ρώμης, ιδίως στις τελετές όπου θα χοροστατήσει ο ποντίφικας κατά το Πάσχα των Καθολικών, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οικογένεια από τη Συρία θα μεταφέρει τον Σταυρό του Ιησού στο Κολοσσαίο Facebook Twitter
EPA


Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι αρχές ιδίως απόψε για τη διαδρομή της «Οδού του Μαρτυρίου» όπου πραγματοποιούνται δεκατέσσερις ενδιάμεσες στάσεις, όσες έκανε ο Ιησούς καθοδόν για τον Γολγοθά, προς τη Σταύρωσή του, όπως επίσης για τη λειτουργία του Πάσχα την Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, δύο εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των οποίων προβλέπεται να εγκατασταθούν ανιχνευτές μετάλλων και να διεξαχθούν σωματικοί έλεγχοι, με στόχο την προστασία των πιστών.


Επιπλέον, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου θα επωφεληθούν από ένα πυκνό δίκτυο καμερών ασφαλείας.


Ένα ζευγάρι Σύρων και τα τρία τους παιδιά θα μεταφέρουν, μεταξύ άλλων, τον Σταυρό κατά τη διάρκεια της πομπής προς το Κολοσσαίο.

Τα κείμενα τα οποία θα αναγνωσθούν κατά τη διάρκεια της τελετής έγραψαν φέτος 15 νέοι και νέες, ηλικίας 16-27 ετών, μια απόφαση που υπενθυμίζει ότι ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θέλει να αφιερώσει αυτήν τη χρονιά στη νέα γενιά.

Η πομπή της «Οδού του Μαρτυρίου» θα ξεκινήσει στις 22.15 ώρα Ελλάδας.

Η εβδομάδα αυτή σημαδεύτηκε στην Ιταλία από μια σειρά συλλήψεων προσώπων που θεωρούνται ύποπτα για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM