ΟΗΕ: Σοκάρουν οι διαδηλώσεις της Ακροδεξιάς στη Γερμανία

ΟΗΕ: Σοκάρουν οι διαδηλώσεις της Ακροδεξιάς στη Γερμανία Facebook Twitter
(ΕPA)
2

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα χαρακτήρισε σήμερα «σκανδαλώδεις» τις διαδηλώσεις της άκρας Δεξιάς εναντίον των ξένων στη Γερμανία. 

Στη διάρκεια τους ακροδεξιοί πραγματοποίησαν πορεία κάνοντας χιτλερικό χαιρετισμό.

«Νομίζω ότι έχει θεμελιώδη σημασία οι πολιτικοί αξιωματούχοι όλης της Ευρώπης να το καταγγείλουν», δήλωσε ο Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Η αφορμή που λειτούργησε καταλυτικά για τις διαδηλώσεις αυτές σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο, όταν ένας Γερμανός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καβγά στην πόλη Κέμνιτς, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σαξονίας, στην ανατολική Γερμανία.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο υπόπτους, έναν Σύρο και έναν Ιρακινό, αλλά η ανθρωποκτονία αυτή ήταν η θρυαλλίδα για την αναζωπύρωση την Κυριακή των εθνικών εντάσεων σε σχέση με τους πρόσφυγες.

Οι αστυνομικοί, σχετικά λίγοι, βρέθηκαν αντιμέτωποι την Κυριακή με νεοναζί και χούλιγκαν που πετούσαν μεταξύ άλλων μπουκάλια και πέτρες.

Το βράδυ της Δευτέρας κατά τη διάρκεια δύο διαδηλώσεων, της άκρας Δεξιάς και της άκρας Αριστεράς, οι οποίες ωστόσο αυτή τη φορά είχαν ανακοινωθεί, οι αστυνομικοί ήταν επίσης σχετικά λίγοι.

Όταν ρωτήθηκε επ' αυτού στη συνέντευξη Τύπου, ο Ζέιντ εξήγησε ότι αυτός που σκότωσε τον Γερμανό «πρέπει να τιμωρηθεί» αλλά ότι «αυτό που συνέβη στη Σαξονία τις τελευταίες ημέρες ήταν πραγματικά σοκαριστικό».

«Μπορεί μερικές φορές να αισθάνεστε αποθαρρυμένοι για την ανάπτυξη των κομμάτων αυτών της άκρας Δεξιάς, με μια κατά τα φαινόμενα πλήρη αμνησία και έλλειψη μακροπρόθεσμου προσανατολισμού που συνεχίζεται, παρά τα όσα βλέπουμε», πρόσθεσε.

Για τον Ύπατο Αρμοστή, «δεν μπορούμε να αποσιωπούμε από τις μνήμες μας τα τραύματα του παρελθόντος γιατί είναι τρομακτικό να βλέπουμε πόσο τα ίδια εργαλεία χρησιμοποιούνται εκ νέου».

«Αυτό που για μένα είναι ανησυχητικό σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι ότι το ίδιο έγκλημα που διαπράττεται από έναν μη μετανάστη δεν θα καλυφθεί από τα μέσα ενημέρωσης όπως θα καλυφθεί αν διαπραχθεί από έναν μετανάστη», είπε ο Ζέιντ εκτιμώντας ότι «υπάρχει ένα ρεύμα προκαταλήψεων που προωθούν τα μέσα ενημέρωσης τα οποία κατά κάποιο τρόπο έχουν σχέση με την άκρα Δεξιά.

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό να το βλέπεις στην Ευρώπη λόγω των φοβερών τραυμάτων των οποίων η Ευρώπη υπήρξε μάρτυρας τον 20ό αιώνα», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters 

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Διεθνή / Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Μέχρι σήμερα, οι αεροπορικές εταιρείες παρείχαν στοιχεία επιβατών στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών κυρίως για ελέγχους που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM
«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM