ΟΗΕ: "Κάντε περισσότερα για τους πρόσφυγες, δείξτε έλεος και συμπόνοια"

ΟΗΕ: "Κάντε περισσότερα για τους πρόσφυγες, δείξτε έλεος και συμπόνοια" Facebook Twitter
EPA/SOLAN KOLLI
0

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, από το Παρίσι όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, κάλεσε σήμερα "όλες τις χώρες, στην Ευρώπη και πέραν αυτής, να δείξουν έλεος και να κάνουν πολύ περισσότερα" ώστε να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική κρίση.


Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, από την έδρα του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, ο Μπαν Γκι-μουν είπε ότι χιλιάδες μετανάστες "επιχειρούν ένα επικίνδυνο ταξίδι" και "δεν θα έπρεπε, κατά την άφιξή τους, να αντιμετωπίζουν νέες δοκιμασίες". "Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι εκτοπισμένοι από ποτέ, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη Συρία και αλλού, χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν για να γλιτώσουν από τη βία και τις διώξεις. Άλλοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και αναζητούν τρόπο για να ζήσουν με αξιοπρέπεια", υπογράμμισε.


"Χαιρετίζω τις χώρες που επιδεικνύουν αλληλεγγύη και καλώ τις άλλες, στην Ευρώπη και αλλού, να δείξουν συμπόνια και να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της κρίσης", συνέχισε.


"Με τις παρεμβάσεις μας πρέπει να σώσουμε ζωές, να αγωνιστούμε κατά των διακρίσεων, να βρούμε νομικές λύσεις, να εξετάσουμε τα βαθύτερα αίτια των προβλημάτων και να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα" κατέληξε ο Μπαν που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι και την Τρίτη συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ