ΟΗΕ: Η ΕΕ θα παραμείνει ένας ισχυρός εταίρος και μετά την αποχώρηση της Βρετανίας

ΟΗΕ: Η ΕΕ θα παραμείνει ένας ισχυρός εταίρος και μετά την αποχώρηση της Βρετανίας Facebook Twitter
0

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν δήλωσε σήμερα ότι αναμένει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση "θα συνεχίσει να είναι ένας ισχυρός εταίρος" των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρωπιστικά θέματα, την ειρήνη και την ασφάλεια, "περιλαμβανομένων και των μεταναστευτικών θεμάτων", μετά το Brexit.


Σε ανακοίνωσή του μετά την απόφαση του βρετανικού λαού να αποχωρήσει η χώρα από την ΕΕ, ο ΓΓ του ΟΗΕ εξέφρασε επίσης την ελπίδα πως το Λονδίνο "θα εξακολουθήσει να ασκεί έναν ηγετικό ρόλο σε πολλούς τομείς", κυρίως στον τομέα της αναπτυξιακής βοήθειας. "Στον ΟΗΕ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι και οι δύο σημαντικοί εταίροι", υπογράμμισε.

 

Για τη μεταβατική περίοδο που ξεκινά ανάμεσα στη Βρετανία και την υπόλοιπη ΕΕ, ο Μπαν υπολογίζει στον "πραγματισμό της Ευρώπης και στο αίσθημα της κοινής ευθύνης της για το συμφέρον των ευρωπαίων πολιτών". "Είμαστε πιο ισχυροί όταν εργαζόμαστε μαζί", καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΓ του ΟΗΕ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM