No.1

ΟΗΕ: Εγγυήσεις πριν επιστραφούν πρόσφυγες στην Τουρκία

ΟΗΕ: Εγγυήσεις πριν επιστραφούν πρόσφυγες στην Τουρκία Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Ο ΟΗΕ ζήτησε σήμερα να υπάρξουν εγγυήσεις πριν επιστραφούν πρόσφυγες στην Τουρκία βάσει της συμφωνίας που συνήφθη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ προειδοποίησε πως οι συνθήκες στην Ελλάδα επιδεινώνονται.

"Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των συνεχιζόμενων σοβαρών κενών που υπάρχουν και στις δύο χώρες", δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Μελίσα Φλέμινγκ.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως οι συνθήκες στη Λέσβο και στη Σάμο καθώς και στον Πειραιά και στην Ειδομένη επιδεινώνονται.

"Ο κίνδυνος πανικού και τραυματισμών στους χώρους αυτούς και άλλους είναι πραγματικός", δήλωσε η Φλέμινγκ, η οποία κάλεσε την ΕΕ να στηρίξει περισσότερο το σύστημα ασύλου της Ελλάδας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση οι πρόσφυγες στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει πλέον τους 52 χιλιάδες.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM