LIVE!

ΟΗΕ: «Απαράδεκτο» το αίτημα να κλείσει το Al Jazeera

ΟΗΕ: «Απαράδεκτο» το αίτημα να κλείσει το Al Jazeera Facebook Twitter
0

Το αίτημα της Σαουδικής Αραβίας και τριών άλλων αραβικών χωρών να κλείσει το Κατάρ το τηλεοπτικό δίκτυό του, Al Jazeera, είναι μια «απαράδεκτη επίθεση» στο δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης και γνώμης, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος επέβαλαν πριν από τρεις εβδομάδες μποϊκοτάζ στο Κατάρ, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει τρομοκράτες, και στη συνέχεια εξέδωσαν ένα τελεσίγραφο που περιλαμβάνει αιτήματα να κλείσει μια τουρκική στρατιωτική βάση στην Ντόχα, να κλείσει το Al Jazeera και να περιοριστούν οι σχέσεις της χώρας με το Ιράν.


Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ζέιντ Ραάντ αλ-Χουσέιν, «ανησυχεί εξαιρετικά λόγω του αιτήματος να κλείσει το Κατάρ το δίκτυο Al Jazeera, καθώς και άλλα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται μ' αυτό», δήλωσε ο Ρούπερτ Κόλβιλ, εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή.


«Είτε τα παρακολουθείτε είτε όχι, είτε σας αρέσουν είτε όχι, είτε συμφωνείτε είτε όχι με τις θέσεις που υιοθετούν, τα αραβικά και αγγλικά κανάλια του Al Jazeera είναι νόμιμα και έχουν πολλά εκατομμύρια τηλεθεατές. Το αίτημα να κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες είναι, κατά την άποψή μας, μια απαράδεκτη επίθεση στο δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης και γνώμης», δήλωσε ο Κόλβιλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ισραήλ σφυροκοπεί τη Λωρίδα της Γάζας - Τουλάχιστον 100 νεκροί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Διεθνή / Το Ισραήλ σφυροκοπεί τη Λωρίδα της Γάζας - Τουλάχιστον 100 νεκροί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Στη Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα της Γάζας, καταγράφηκαν σκηνές χάους σε νοσοκομεία, με τραυματίες στο δάπεδο και συγγενείς να θρηνούν δίπλα σε σορούς συγγενών
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Διεθνή / Σχεδόν 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Οι περικοπές στην ανθρωπιστική βοήθεια, οι συγκρούσεις, η κλιματική και οικονομική κρίση συμβάλλουν στην έκτη συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Διεθνή / Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημοσίως

Η νέα καμπάνια της Τουρκίας για την παχυσαρκία προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς πολίτες μετρώνται για ΔΜΣ σε πλατείες χωρίς σαφείς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων
LIFO NEWSROOM
«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM