ΟΗΕ: 45 εκατ. άνθρωποι αντιμέτωποι με την πείνα στη νότια Αφρική- Αριθμός ρεκόρ

ΟΗΕ: 45 εκατ. άνθρωποι αντιμέτωποι με την πείνα στη νότια Αφρική- Αριθμός ρεκόρ Facebook Twitter
Στη Ζιμπάμπουε, σχεδόν οι μισοί ζουν σε καθεστώς χρόνιας διατροφικής ανασφάλειας (Πηγή φωτό EPA)
0

Συνολικά 45 εκατ. άνθρωποι στη νότια Αφρική, αριθμός άνευ προηγουμένου, έχουν επείγουσα ανάγκη βοήθειας σε τρόφιμα, εξαιτίας της ξηρασίας, των πλημμυρών και της οικονομικής δυσπραγίας, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

«Η κρίση πείνας βρίσκεται σε επίπεδο που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν και τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται να επιδεινωθεί», ανέφερε σε ανακοίνωση η περιφερειακή διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, Λόλα Κάστρο.

Η υπηρεσία προειδοποίησε ότι έχει εξασφαλίσει μόνο 205 εκατομμύρια δολάρια (184 εκατ. ευρώ) από τα απαιτούμενα 489 εκατ δολάρια. «Αν δεν λάβουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση, δεν θα έχουμε επιλογή άλλη από το να βοηθάμε λιγότερους ή εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, με λιγότερα χρήματα», τόνισε η Κάστρο.

«Η ετήσια περίοδος των κυκλώνων έχει ξεκινήσει και απλά δεν έχουμε την πολυτέλεια για επανάληψη της καταστροφής που προκλήθηκε από τις χωρίς προηγούμενο καταιγίδες τον περασμένο χρόνο», προειδοποίησε η αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι το Λεσότο, η Μαδαγασκάρη, το Μαλάουι, η Μοζαμβίκη, η Ναμίμπια, η Ζάμπια, η Ζιμπάμπουε και το Εσουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδη). Μόνο στη Ζιμπάμπουε, σχεδόν ο μισός πληθυσμός των 15 εκατ. ζει σε καθεστώς χρόνιας διατροφικής ανασφάλειας, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ. Το 20% του πληθυσμού στο Λεσότο, που έχει πληγεί από την ξηρασία, και το 10% των κατοίκων της Ναμίμπιας έχουν διατροφική ανασφάλεια. Αυτοί που πλήττονται περισσότερο είναι οι γυναίκες και τα παιδιά.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM