Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 61 φερόμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 61 φερόμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους Facebook Twitter
0

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε την Κυριακή συνολικά εξήντα ένα άτομα που βαρύνονται με υποψίες ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, μεταξύ αυτών Σύρους πολίτες, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που διεξήχθη σε ολόκληρη τη χώρα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Είκοσι δύο ύποπτοι, μεταξύ αυτών πρόσωπα που θεωρούνται ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, συνελήφθησαν στην επαρχία Ερζερούμ (ανατολικά) και άλλοι 39 στην επαρχία της Προύσας (βορειοδυτικά), έγινε γνωστό από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, που επικαλέστηκε πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Μεταξύ των υπόπτων βρίσκονται δύο υπήκοοι του Αζερμπαϊτζάν και 28 Σύροι.

Χθες, Σάββατο, οι αρχές στην Άγκυρα προχώρησαν στη σύλληψη 49 φερόμενων μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ορισμένοι εκ των οποίων θεωρούνται ύποπτοι ότι προετοίμαζαν μια επίθεση για σήμερα, ανήμερα της γιορτής της Δημοκρατίας στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ