Οι Timbaland και Swizz Beatz έκαναν αγωγή στην Triller για αθέτηση συμφωνίας- Ζητoύν 28 εκατ.$

Οι Timbaland και Swizz Beatz έκαναν αγωγή στην Triller για αθέτηση συμφωνίας- Ζητoύν 28 εκατ.$ Facebook Twitter
0

Timbaland και Swizz Beatz υπέβαλαν αγωγή χθες την Triller για αθέτηση συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι το αντίπαλο δέος του TikTok τους χρωστά πάνω από 28 εκατ. δολάρια.

Οι Timbaland και Swizz Beatz κυκλοφόρησαν τη σειρά Verzus στο Instagram, αμέσως μετά την έξαρση της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Πρόκειται για μία αμερικανική διαδικτυακή σειρά που δημιουργήθηκε από τους δύο διάσημους μουσικούς παραγωγούς και προβάλλεται στο Verzuz TV. Το Verzuz ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ως εικονική «μάχη» των DJ, με τους Timbaland και Swizz Beatz να κάνουν την αρχή μέσω ενός live στο Instagram τον Μάρτιο του 2020.

Ακολούθησαν δεκάδες καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Snoop Dogg, John Legend, Alicia Keys, RZA και Ludacris.

Την τραγουδιστική μάχη δε, μεταξύ των icons της δεκαετίας του '90, Brandy και Monica παρακολούθησαν, ταυτόχρονα πάνω από 1,2 εκατομμύρια θεατές.

Η Triller, η υπηρεσία social media για κοινή χρήση βίντεο και αντίπαλο δέος του Tik Tok, ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι εξαγόρασε τη Verzuz έναντι ενός αδιευκρίνιστου ποσού σε μια συμφωνία που έκανε τους Timbaland και Swizz Beatz μετόχους της μητρικής της εταιρείας Tiller Network.

Το άθροισμα της συμφωνίας έφτασε σε οκταψήφιο νούμερο, σύμφωνα με πληροφορίες και επρόκειτο να καταβληθεί σε δόσεις.

Η Triller πραγματοποίησε τις δύο πρώτες προγραμματισμένες πληρωμές, αλλά η εταιρεία αθέτησε τη συμφωνία τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε στο Ανώτατο δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες από δικηγόρους της Singh Singh & Trauben.

Οι Timbaland και Swizz Beatz υπέγραψαν στη συνέχεια συμφωνία για διακανονισμό και πληρωμή από την Triller τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τους όρους της, η Triller έπρεπε να τους καταβάλει 9 εκατομμύρια δολάρια το αργότερο μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Μετά από αυτό, η εταιρεία θα κατέβαλε 500.000 δολ. κάθε πρώτη του μήνα για 10 μήνες. Αυτό το χρονοδιάγραμμα θα επιταχυνόταν εάν η εταιρεία λάμβανε χρηματοδότηση 100 εκατομμυρίων δολαρίων ή εάν είχε κλείσει την συμφωνία συγχώνευσης με τη SeaChange International.

Επιπλέον 120.000 δολάρια ήταν για τις νομικές αμοιβές των παραγωγών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, όμως η εταιρεία αθέτησε ξανά τη συμφωνία. Δεν πλήρωσε τα 18 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο, ούτε κατέβαλε καμία από τις μηνιαίες δόσεις ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Οι Timbaland και Swizz Beatz έστειλαν ειδοποίηση και απαίτηση πληρωμής τον Απρίλιο, αλλά η Triller ούτε τότε προχώρησε σε κάποια πληρωμή.

Η καταγγελία αναφέρει, σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ότι σύμφωνα με την σύμβαση που υπογράφηκε από τα δύο μέρη «Εάν η Triller παραβιάσει οποιαδήποτε υποχρέωση πληρωμής βάσει της παρούσας Συμφωνίας και αποτύχει να συμμορφωθεί εντός 5 ημερών από τη λήψη γραπτής ειδοποίησης για μια τέτοια παραβίαση, το πλήρες απλήρωτο ποσό που παραμένει οφειλόμενο βάσει της παρούσας Συμφωνίας θα θεωρείται αμέσως οφειλόμενο και πληρωτέο ποσό».

Σε ό,τι αφορά δε, οποιαδήποτε τέτοια παραβίαση, η Triller παραιτείται και απαλλάσσεται μόνιμα από αξιώσεις κάθε φύσης, όπως αναφέρει η συμφωνία.

Μετά την καταγγελία της σύμβασης για αθέτηση συμφωνίας, οι Timbaland και Swizz Beatz ζητούν αποζημίωση 28.095.000 δολαρίων συν τις αμοιβές και τα έξοδα δικηγόρων, καθώς και τόκους προκαταρκτικής απόφασης.

Με πληροφορίες του Hollywood Reporter

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ