Ένα νέο podcast με τίτλο «Fallen Angel» έρχεται για να αποκαλύψει όσα μυστικά βρίσκονται πίσω από τα λαμπερά φώτα του γνωστού οίκου της «Victoria's Secret».

 

Όπως αποκαλύπτει στο podcast μία από τις υπαλλήλους του οίκου, η οποία ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της και εμφανίζεται με το όνομα Σίντι, υπάρχουν μυστικά τα οποία δεν έχουν αποκαλυφθεί και αφορούν τις πολύ στενές σχέσεις του Τζέφρι Έπσταϊν με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία και ιδρυτή της «L Brands» που έχει τον οίκο, Λες Γουέξνερ.

 

Ο Επστάιν πέθανε σε φερόμενη αυτοκτονία ενώ ήταν στη φυλακή το 2019, για σεξουαλική εκμετάλλευση κοριτσιών, ανήλικων και ενήλικων. Ο Γουέξνερ δήλωσε αργότερα ότι δε γνώριζε τίποτα και παραδέχτηκε ότι «ντρέπεται» για τις στενές επαφές που είχε με τον Έπσταϊν. 

 

Ωστόσο, ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε από τους εισαγγελείς του Μανχάταν ότι χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις του στη Victoria's Secret για να φέρνει ανυποψίαστα κορίτσια για δήθεν οντισιόν στο σπίτι του, καταλήγοντας πολλές φορές σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.

 

Η Σίντι θυμάται να κάθεται δίπλα στον Έπσταϊν σε ένα πάρτι γενεθλίων για τη μητέρα του Γουέξνερ με τον ίδιο να την καλεί σε afterparty όπως το χαρακτήρισε στο σπίτι του Γουέξνερ. «Υπήρχε κάτι που δεν φαινόταν σωστό», αποκαλύπτει η Σίντι. «Ήμουν έμμισθη εκεί μέσα και το αφεντικό μου [ο Γουέξνερ] κάνει afterparty στο οποίο δεν με κάλεσε; […] Δεν ήξερα καν ποιος είναι αυτός ο τύπος [ο Έπσταϊν], οπότε αρνήθηκα».

 

Σε άλλη περίπτωση, ο Έπσταιν την πήρε τηλέφωνο λέγοντας πως θέλει «μια γυναικεία συντροφιά» και ότι βρίσκεται στα γραφεία του οίκου στο Οχάιο, με την ίδια να του απαντά αρνητικά σε έντονο ύφος. Ο Έπσταιν δε σταμάτησε όμως εκεί και την κάλεσε ξανά σε άλλο χρονικό διάστημα καλώντας τη σε πάρτι με την ίδια να αρνείται. 

 

Ανθυγιεινά πρότυπα ομορφιάς

 

Το podcast πέρα από τις στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον οίκο μόδας εστιάζει στην ανθυγιεινή εικόνα του σώματος που προωθεί ο οίκος μόδας, με πολλά μοντέλα να οδηγούνται σε διατροφικές διαταραχές και κατάθλιψη.  

 

«Πολλές κατέληγαν με διατροφικές διαταραχές, άγχος, κατάθλιψη, κακή υγεία. Δεν υπήρχε καμία λάμψη στις ζωές τους, σαν αυτές που έβλεπε το κοινό στην πασαρέλα» αναφέρεται στο podcast.

 

Μάλιστα, ορισμένα μοντέλα φέρονται να είχαν φτάσει να κάνουν σε καθημερινή βάση χρήση φαιντερμίνης, ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που μοιάζει με αμφεταμίνη και χρησιμοποιείται για τον περιορισμό της όρεξης. Ανάμεσα στις σοβαρές παρενέργειες του φαρμάκου είναι οι αυξημένοι καρδιακοί παλμοί.  
 

Με πληροφορίες από New York Post