Οι Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν 95 δισ. δολάρια το 2022 εν μέσω των δυτικών κυρώσεων

Οι Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν 95 δισ. δολάρια το 2022 εν μέσω των δυτικών κυρώσεων Facebook Twitter
Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς - Φωτ.: EPA.
0

Οι κορυφαίοι Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν σχεδόν 95 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος εν μέσω των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνει ο Guardian, οι Ρώσοι ολιγάρχες χάνουν περίπου 330 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα από τη στιγμή που ο Πούτιν ξεκίνησε τη ρωσική εισβολή. 

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, πρώην ιδιοκτήτης της Chelsea, κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες με την περιουσία του να συρρικνώνεται κατά 57% φέτος και να διαμορφώνεται στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Ο Αμπράμοβιτς ήταν ένας από τους πρώτους ολιγάρχες που υπέστησαν κυρώσεις, με τη Βρετανία να τον κατηγορεί για «σαφείς διασυνδέσεις» με τον Πούτιν. 

Η περιουσία του Γκενάντι Τιμτσένκο, ενός δισεκατομμυριούχου επενδυτή στον τομέα της ενέργειας και στενού φίλου του Πούτιν, μειώθηκε κατά 48% στα 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια και ο Σουλεϊμάν Κερίμοφ, ένας άλλος σύμμαχος του Ρώσου προέδρου, έχασε 41%, πέφτοντας στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη.

Συνολικά, δεκάδες Ρώσοι ολιγάρχες που παρακολουθούνται από την καθημερινά ενημερωμένη λίστα του Bloomberg έχουν χάσει περίπου 95 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι απώλειές τους ωχριούν μπροστά σε εκείνες που υπέστησαν φέτος δισεκατομμυριούχοι της Δύσης, που ασχολούνται κυρίως με τον τομέα της τεχνολογίας, όπως ο Έλον Μασκ, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και ο Τζεφ Μπέζος.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM