Οι Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν 95 δισ. δολάρια το 2022 εν μέσω των δυτικών κυρώσεων

Οι Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν 95 δισ. δολάρια το 2022 εν μέσω των δυτικών κυρώσεων Facebook Twitter
Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς - Φωτ.: EPA.
0

Οι κορυφαίοι Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν σχεδόν 95 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος εν μέσω των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνει ο Guardian, οι Ρώσοι ολιγάρχες χάνουν περίπου 330 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα από τη στιγμή που ο Πούτιν ξεκίνησε τη ρωσική εισβολή. 

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, πρώην ιδιοκτήτης της Chelsea, κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες με την περιουσία του να συρρικνώνεται κατά 57% φέτος και να διαμορφώνεται στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Ο Αμπράμοβιτς ήταν ένας από τους πρώτους ολιγάρχες που υπέστησαν κυρώσεις, με τη Βρετανία να τον κατηγορεί για «σαφείς διασυνδέσεις» με τον Πούτιν. 

Η περιουσία του Γκενάντι Τιμτσένκο, ενός δισεκατομμυριούχου επενδυτή στον τομέα της ενέργειας και στενού φίλου του Πούτιν, μειώθηκε κατά 48% στα 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια και ο Σουλεϊμάν Κερίμοφ, ένας άλλος σύμμαχος του Ρώσου προέδρου, έχασε 41%, πέφτοντας στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη.

Συνολικά, δεκάδες Ρώσοι ολιγάρχες που παρακολουθούνται από την καθημερινά ενημερωμένη λίστα του Bloomberg έχουν χάσει περίπου 95 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι απώλειές τους ωχριούν μπροστά σε εκείνες που υπέστησαν φέτος δισεκατομμυριούχοι της Δύσης, που ασχολούνται κυρίως με τον τομέα της τεχνολογίας, όπως ο Έλον Μασκ, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και ο Τζεφ Μπέζος.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM