LIVE!

Οι πρώτες δηλώσεις Χαμενεΐ: «Το Ισραήλ είναι πολύ μικρό για να πλήξει τη Χεζμπολάχ»

Οι πρώτες δηλώσεις Χαμενεΐ: «Το Ισραήλ είναι πολύ μικρό για να πλήξει τη Χεζμπολάχ» Facebook Twitter
Ayatollah Khamenei/ Φωτ.: EPA
0

Σε πρώτη δημόσια δήλωσή του μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στον ίδιο τον Νασράλα.

Η δήλωση του Χαμενεΐ δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του και ξεκίνησε με την καταδίκη του θανάτου «των ανυπεράσπιστων ανθρώπων του Λιβάνου», σημειώνοντας πως αυτό "αποδεικνύει τη μυωπική και ανόητη πολιτική των ηγετών" του Ισραήλ.

Στην τοποθέτησή του, ο Χαμενεΐ δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί «εγκληματίες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι υπερβολικά μικροί για να προκαλέσουν οποιαδήποτε σημαντική ζημιά στα προπύργια της Χεζμπολάχ στον Λίβανο». Προσέθεσε επίσης: «Όλες οι δυνάμεις της αντίστασης στην περιοχή στηρίζουν και βρίσκονται στο πλευρό της Χεζμπολάχ».

Ο Χαμενεΐ κάλεσε όλους τους μουσουλμάνους να σταθούν στο πλευρό του λαού του Λιβάνου και της Χεζμπολάχ, υποστηρίζοντάς τους στον "αγώνα ενάντια στο σφετεριστικό και καταπιεστικό καθεστώς".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χεζμπολάχ, με έδρα τον Λίβανο, έχει λάβει για πολλά χρόνια ισχυρή οικονομική και στρατιωτική στήριξη από το Ιράν, γεγονός που καθιστά τις δηλώσεις αυτές ιδιαίτερα σημαντικές για την εξέλιξη των γεγονότων στην περιοχή.

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Τech & Science / Anthropic: Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic έχει αναθέσει σε φιλόσοφο τη διαμόρφωση του ηθικού πλαισίου του chatbot Claude, δημιουργώντας ένα εσωτερικό «σύνταγμα» 30.000 λέξεων που καθοδηγεί τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα απαντά σε σύνθετα ηθικά ζητήματα.
THE LIFO TEAM
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Ο νέος ηγέτης του Ιράν και το τηλεφώνημα Τραμπ-Νετανιάχου

Νέες επιθέσεις Ισραήλ στον Λίβανο - Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν πως έχουν τον «πλήρη έλεγχο» στα Στενά του Ορμούζ - Συντρίμμια σκότωσαν 11χρονη στο Κουβέιτ - Όλες οι εξελίξεις
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει υποστήριξη ένοπλων ομάδων κατά του ιρανικού καθεστώτος

Ο Τραμπ μίλησε την Κυριακή με Κούρδους ηγέτες και συνεχίζει επαφές με άλλους τοπικούς παράγοντες, σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει ποιοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη σημερινή αδυναμία της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM
Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM