Οι πολίτες του Κοσόβου είναι οι φτωχότεροι στην Ευρώπη

Οι πολίτες του Κοσόβου είναι οι φτωχότεροι στην Ευρώπη Facebook Twitter
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
0

Οι φτωχότεροι πολίτες της Ευρώπης βρίσκονται στο Κόσοβο καθώς το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων του απέχει κατά πολύ από τις χώρες της ευρύτερης περιοχής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαρακτηριστικό της οικονομικής κατάστασης του Κοσσυφοπεδίου είναι πως ο μέσος πολίτης ξοδεύει μόνο 1.511 ευρώ το χρόνο. Παράλληλα, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία του Κοσσυφοπεδίου, η οικογένεια του Κοσσυφοπεδίου ξοδεύει κατά μέσο όρο 7.803 ευρώ ετησίως, ή 1.511 ευρώ κατά κεφαλήν. Τα νούμερα αυτά καθιστούν το Κόσοβο, τη φτωχότερη περιοχή στην Ευρώπη. 

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 35.800 δολάρια, ενώ στο Κοσσυφοπέδιο είναι 4.442 δολάρια και στη Σερβία περίπου 7.000 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτιμήσεις της  Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) αναφέρουν πως τα Δυτικά Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένου του Κοσόβου, χρειάζονται 40 έως 200 χρόνια για να φτάσουν το μέσο κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Με πληροφορίες από Ertnews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Διεθνή / Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεταξύ των βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων μελών που τιμήθηκαν με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική του προσφορά και την επιρροή του ως κορυφαίος αθλητής διεθνώς
THE LIFO TEAM
Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Είναι τιμή μου να τα κρατήσω ανοιχτά για την Κίνα και άλλες χώρες»

Οι ΗΠΑ θα άρουν επίσης όλες τις κυρώσεις που σχετίζονται με το πετρέλαιο σε ορισμένες χώρες, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές της ενέργειας εν μέσω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Τραμπ
THE LIFO TEAM