Οι πολίτες του Κοσόβου είναι οι φτωχότεροι στην Ευρώπη

Οι πολίτες του Κοσόβου είναι οι φτωχότεροι στην Ευρώπη Facebook Twitter
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
0

Οι φτωχότεροι πολίτες της Ευρώπης βρίσκονται στο Κόσοβο καθώς το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων του απέχει κατά πολύ από τις χώρες της ευρύτερης περιοχής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαρακτηριστικό της οικονομικής κατάστασης του Κοσσυφοπεδίου είναι πως ο μέσος πολίτης ξοδεύει μόνο 1.511 ευρώ το χρόνο. Παράλληλα, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία του Κοσσυφοπεδίου, η οικογένεια του Κοσσυφοπεδίου ξοδεύει κατά μέσο όρο 7.803 ευρώ ετησίως, ή 1.511 ευρώ κατά κεφαλήν. Τα νούμερα αυτά καθιστούν το Κόσοβο, τη φτωχότερη περιοχή στην Ευρώπη. 

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 35.800 δολάρια, ενώ στο Κοσσυφοπέδιο είναι 4.442 δολάρια και στη Σερβία περίπου 7.000 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτιμήσεις της  Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) αναφέρουν πως τα Δυτικά Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένου του Κοσόβου, χρειάζονται 40 έως 200 χρόνια για να φτάσουν το μέσο κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Με πληροφορίες από Ertnews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ