Οι Κάννες έχουν κατά μέσο όρο τρία κρούσματα τη μέρα αλλά όχι συρροή, λένε οι διοργανωτές του Φεστιβάλ

Οι Κάννες έχουν κατά μέσο όρο τρία κρούσματα τη μέρα αλλά όχι συρροή, λένε οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Facebook Twitter
EPA
0

Οι Κάννες έχουν κατά μέσο όρο τρία κρούσματα την ημέρα αλλά δεν υπάρχει έξαρση, λέει ο γενικός γραμματέας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, Francois Desrousseaux.

Ο Desrousseaux απάντησε στις φήμες περί συρροής κρουσμάτων στην κινηματογραφική γιορτή των Καννών λέγοντας στο Variety νωρίτερα σήμερα ότι στις τέσσερις ημέρες στο φεστιβάλ, δεν υπάρχει συρροή κρουσμάτων Covid-19 στις Κάννες.

«Από αρκετές χιλιάδες άτομα που υποβάλλονται εδώ σε τεστ σε καθημερινή βάση, υπάρχουν κατά μέσο όρο τρεις περιπτώσεις ανά ημέρα», δήλωσε ο Desrousseaux, ο οποίος επέμεινε στην τήρηση των πρωτοκόλλων σε συμφωνία με τους διοργανωτές του φεστιβάλ, τους παραγωγούς και τις περιφερειακές αρχές των Καννών.

Τα μοριακά τεστ (Salivary RT-PCR) πραγματοποιούνται σε εργαστήριο 300 τετραγωνικών μέτρων δίπλα στο Palais des Festivals.

Όλοι οι μη εμβολιασμένοι επισκέπτες, καθώς και οι παρευρισκόμενοι που ταξιδεύουν από τις ΗΠΑ και χώρες που αναφέρονται στις πορτοκαλί λίστες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ κάθε δύο ημέρες για να εισέλθουν στην περίμετρο του Palais des Festivals, όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις και οι περισσότερες προβολές.

Ο Desrousseaux πρόσθεσε ότι «Από την έναρξη του φεστιβάλ την Τρίτη, εντοπίστηκαν το πολύ έξι περιπτώσεις σε μια μέρα. Αν κοιτάξουμε το ποσοστό των κρουσμάτων σε σύγκριση με τον αριθμό των ατόμων που έκαναν τεστ, είμαστε πολύ κάτω από τον εθνικό μέσο όρο».


Στην περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός, απαιτείται άμεση αυτοαπομόνωση και δεν επιτρέπεται η είσοδός του εντός της περιμέτρου του Palais des Festivals όπου το προσωπικό ασφαλείας σαρώνει κωδικούς QR σε όλες τις εισόδους.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις συνθήκες, οι διοργανωτές των Καννών ζήτησαν από κάθε υπάλληλο του φεστιβάλ να υποβάλλεται σε τεστ κάθε δύο ημέρες, παρά κάθε πέντε ημέρες, που είχε οριστεί αρχικά για τους εργαζόμενους στις εκδηλώσεις, δήλωσε ο Desrousseaux.

Ο δήμαρχος των Καννών, ο David Lisnard, έχει επίσης αναπτύξει σκυλιά που ανιχνεύουν τον Covid γύρω από το Palais, κοντά στην είσοδο του κόκκινου χαλιού.

Ο διευθυντής του φεστιβάλ Thierry Fremaux και ο πρόεδρος Pierre Lescure υπενθύμισαν στους παρευρισκόμενους ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, καθώς μετά την νυχτερινή τελετή της Τρίτης παρατηρήθηκε ότι αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν αφαιρέσει τη μάσκα τους κατά τη διάρκεια προβολών και δεν τηρούσαν τις δέουσες αποστάσεις.

«Είναι κατανοητό ότι οι άνθρωποι ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με αυτή την επανένωση μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τις πρώτες 24 ώρες, αλλά φροντίζουμε να τηρούνται αυστηρά από όλους, οι κανόνες υγιεινής. Επίσης, έχουμε τοποθετήσει επιπλέον προσωπικό επί τόπου, υπεύθυνο για την επιβολή του πρωτοκόλλου», δήλωσε ο Desrousseaux.

«Πρέπει να έχουμε πλήρη συνείδηση ​​ότι είμαστε ακόμα στη μέση μιας πανδημίας» κατέληξε.

Με πληροφορίες του Variety

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Διεθνή / Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Ο 39χρονος γερουσιαστής, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας το 2026, είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος «Δημοκρατικό Κέντρο»
LIFO NEWSROOM
«Τι άλλο επιδιώκεις όταν στερείς σε έναν λαό το φαγητό και το νερό;»

Διεθνή / «Όταν στερείς από έναν λαό τα βασικά, τι άλλο επιδιώκεις – αν όχι τον ίδιο τον θάνατο;»

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, Melanie O’Brien, μιλά αποκλειστικά στη LiFO και απαντά στο ερώτημα αν οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν γενοκτονία.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Οι χώρες του Κόλπου έχουν αναδειχθεί σε βασικούς μεσολαβητές στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν, εκτοπίζοντας την Ευρώπη. Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ τάσσονται υπέρ της διπλωματίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Διεθνή / Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τα Πέντε Αστέρια, η Ιταλική Αριστερά με τους οικολόγους, συνδικάτα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ζήτησαν να τερματιστούν άμεσα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ