Οι Κάννες έχουν κατά μέσο όρο τρία κρούσματα τη μέρα αλλά όχι συρροή, λένε οι διοργανωτές του Φεστιβάλ

Οι Κάννες έχουν κατά μέσο όρο τρία κρούσματα τη μέρα αλλά όχι συρροή, λένε οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Facebook Twitter
EPA
0

Οι Κάννες έχουν κατά μέσο όρο τρία κρούσματα την ημέρα αλλά δεν υπάρχει έξαρση, λέει ο γενικός γραμματέας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, Francois Desrousseaux.

Ο Desrousseaux απάντησε στις φήμες περί συρροής κρουσμάτων στην κινηματογραφική γιορτή των Καννών λέγοντας στο Variety νωρίτερα σήμερα ότι στις τέσσερις ημέρες στο φεστιβάλ, δεν υπάρχει συρροή κρουσμάτων Covid-19 στις Κάννες.

«Από αρκετές χιλιάδες άτομα που υποβάλλονται εδώ σε τεστ σε καθημερινή βάση, υπάρχουν κατά μέσο όρο τρεις περιπτώσεις ανά ημέρα», δήλωσε ο Desrousseaux, ο οποίος επέμεινε στην τήρηση των πρωτοκόλλων σε συμφωνία με τους διοργανωτές του φεστιβάλ, τους παραγωγούς και τις περιφερειακές αρχές των Καννών.

Τα μοριακά τεστ (Salivary RT-PCR) πραγματοποιούνται σε εργαστήριο 300 τετραγωνικών μέτρων δίπλα στο Palais des Festivals.

Όλοι οι μη εμβολιασμένοι επισκέπτες, καθώς και οι παρευρισκόμενοι που ταξιδεύουν από τις ΗΠΑ και χώρες που αναφέρονται στις πορτοκαλί λίστες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ κάθε δύο ημέρες για να εισέλθουν στην περίμετρο του Palais des Festivals, όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις και οι περισσότερες προβολές.

Ο Desrousseaux πρόσθεσε ότι «Από την έναρξη του φεστιβάλ την Τρίτη, εντοπίστηκαν το πολύ έξι περιπτώσεις σε μια μέρα. Αν κοιτάξουμε το ποσοστό των κρουσμάτων σε σύγκριση με τον αριθμό των ατόμων που έκαναν τεστ, είμαστε πολύ κάτω από τον εθνικό μέσο όρο».


Στην περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός, απαιτείται άμεση αυτοαπομόνωση και δεν επιτρέπεται η είσοδός του εντός της περιμέτρου του Palais des Festivals όπου το προσωπικό ασφαλείας σαρώνει κωδικούς QR σε όλες τις εισόδους.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις συνθήκες, οι διοργανωτές των Καννών ζήτησαν από κάθε υπάλληλο του φεστιβάλ να υποβάλλεται σε τεστ κάθε δύο ημέρες, παρά κάθε πέντε ημέρες, που είχε οριστεί αρχικά για τους εργαζόμενους στις εκδηλώσεις, δήλωσε ο Desrousseaux.

Ο δήμαρχος των Καννών, ο David Lisnard, έχει επίσης αναπτύξει σκυλιά που ανιχνεύουν τον Covid γύρω από το Palais, κοντά στην είσοδο του κόκκινου χαλιού.

Ο διευθυντής του φεστιβάλ Thierry Fremaux και ο πρόεδρος Pierre Lescure υπενθύμισαν στους παρευρισκόμενους ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, καθώς μετά την νυχτερινή τελετή της Τρίτης παρατηρήθηκε ότι αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν αφαιρέσει τη μάσκα τους κατά τη διάρκεια προβολών και δεν τηρούσαν τις δέουσες αποστάσεις.

«Είναι κατανοητό ότι οι άνθρωποι ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με αυτή την επανένωση μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τις πρώτες 24 ώρες, αλλά φροντίζουμε να τηρούνται αυστηρά από όλους, οι κανόνες υγιεινής. Επίσης, έχουμε τοποθετήσει επιπλέον προσωπικό επί τόπου, υπεύθυνο για την επιβολή του πρωτοκόλλου», δήλωσε ο Desrousseaux.

«Πρέπει να έχουμε πλήρη συνείδηση ​​ότι είμαστε ακόμα στη μέση μιας πανδημίας» κατέληξε.

Με πληροφορίες του Variety

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ