«Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν για τους γιους μου» λέει η μητέρα των βομβιστών της Βοστώνης

«Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν για τους γιους μου» λέει η μητέρα των βομβιστών της Βοστώνης Facebook Twitter
Η μητέρα των αδερφών Τσαρνάεφ (κέντρο).
1

Λίγη ώρα αφότου ο Τζοχάρ Τσαρνέφ κρίθηκε ένοχος για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013, η μητέρα του, Ζουμπεϊτάτ, υπερασπίστηκε τόσο τον ίδιο, όσο και τον αδερφό του Ταμερλάν, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά μετά τις επιθέσεις, και εξαπέλυσε απειλές εναντίον των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξη, μέσω μηνυμάτων, στην ιστοσελίδα Vocativ η Ζουμπεϊτάτ απειλεί ότι «οι ΗΠΑ θα πληρώσουν για τους γιους μου και τους γιους του Ισλάμ, οριστικά! Τα δάκρυα των μητέρων τους θα είναι καύσιμα για αυτούς στην κόλαση». «Οι γιοι μου είναι αθώοι, αθώοι όσο όλοι αυτοί που σκοτώνονται από τη χώρα σας (σ.σ. ΗΠΑ)», πρόσθεσε. Όπως αναφέρει το Vocativ, τα μηνύματα ήταν όλα με κεφαλαία, συνοδευόμενα από πολλά θαυμαστικά.

«Σήμερα σκοτώνουν μουσουλμάνους, και αύριο θα έρθει η σειρά σας. Όποιος αμφιβάλλει για αυτό κάνει μεγάλο λάθος», είπε η Ζουμπεϊτάτ. «Πώς μπορεί να νιώθει μια μητέρα της οποίας ο γιος είναι στα νύχια ενός αρπακτικού ζώου που ετοιμάζεται να τον κατασπαράξει», αναφέρει.

«Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν για τους γιους μου» λέει η μητέρα των βομβιστών της Βοστώνης Facebook Twitter
Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ένορκοι στη δίκη για τις βομβιστικές επιθέσεις του 2013 έκριναν ένοχο τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ και για τις 30 κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί -οι 17 εκ των οποίων επισύρουν την ποινή του θανάτου. Τώρα, οι ένορκοι καλούνται να αποφασίσουν εάν θα του επιβληθεί η θανατική ποινή ή η ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς δυνατότητα αναστολής. Η δίκη θα περάσει σε μία δεύτερη φάση, κατά την οποία οι ένορκοι θα ακούσουν καταθέσεις και επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές πριν λάβουν την απόφασή τους.

Η επίθεση του 2013 στον Μαραθώνιο είχε στοιχίσει τη ζωή σε τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ένα 8χρονο παιδί, ενώ είχαν τραυματιστεί 264 άνθρωποι. Δύο αυτοσχέδιες βόμβες είχαν εκραγεί σχεδόν ταυτόχρονα κοντά στην γραμμή του τερματισμού. Είχε ακολουθήσει ανθρωποκυνηγητό, κατά το οποίο σκοτώθηκε ο Ταμερλάν.

Κατά τη δίκη, οι συνήγοροι υπεράσπισης παραδέχθηκαν ότι ο Τζοχάρ διέπραξε τις επιθέσεις, ωστόσο ισχυρίστηκαν ότι το έκανε ενώ βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Ταμερλάν.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ