Οι ΗΠΑ θα διώξουν Bορειοκορεάτη χάκερ για την επίθεση στη Sony

Οι ΗΠΑ θα διώξουν Bορειοκορεάτη χάκερ για την επίθεση στη Sony Facebook Twitter
EPA
0

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχεδιάζει να διώξει ποινικά έναν χάκερ από τη Βόρεια Κορέα για την κυβερνοεπίθεση του 2014 στην Sony, σύμφωνα με τρεις κυβερνητικούς αξιωματούχους που επικαλούνται οι New York Times. 

Η ηλεκτρονική επίθεση έπληξε το 70% των υπολογιστών της εταιρείας παραγωγής ταινιών, σε αντίποινα για την κυκλοφορία της κωμωδίας "The Interview" (Η συνέντευξη), με θέμα μία απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Η ταινία διακωμωδούσε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη και προκάλεσε την οργή της Πιονγιάνγκ. 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέταζε εδώ και χρόνια την προοπτική δίωξης του ύποπτου Πακ Γιν-Χιοκ, αλλά οι απαραίτητες διαδικασίες καθυστέρησαν, επειδή αρκετές από τις πληροφορίες σε βάρος του χάκερ ήταν απόρρητες και δεν μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε οποιαδήποτε μηνυτήρια αναφορά. 

Σύμφωνα με τους NYT, ο Πακ εργάζεται για την Γενική Υπηρεσία Αναγνώρισης της Βόρειας Κορέας, που επί της ουσίας αποτελεί τον βραχίονα των μυστικών υπηρεσιών της Πιονγιάνγκ. 

Η ίδια υπηρεσία πιστεύεται ότι ευθύνεται για την ευρεία ηλεκτρονική επίθεση WannaCry που «πάγωσε» το βρετανικό σύστημα υγείας απαιτώντας λύτρα για το ξεκλείδωμα των υπολογιστών και τις ηλεκτρονικές ληστείες στην κεντρική τράπεζα του Μπαγκλαντές. 

Από την παράνομη αυτή δραστηριότητα, εκτιμάται πως η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας κατάφερε να συγκεντρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. 

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Διεθνή / Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Υποθέσεων Αιχμαλώτων Χούτι δήλωσε την Παρασκευή ότι η ομάδα θα απελευθερώσει περισσότερους από 100 κρατούμενους σε «μια μονομερή ανθρωπιστική πρωτοβουλία»
NEWSROOM