Οι πρόσφατες ενέργειες της Βόρειας Κορέας λιγοστεύουν τις πιθανότητες εξεύρεσης μιας διπλωματικής λύσης δήλωσε την Τετάρτη η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νικ Χέιλι, ενώ σημείωσε ότι, αν αναγκαστεί, η χώρα της θα χρησιμοποιήσεις τις στρατιωτικές της δυνάμεις, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι προτιμά να μην κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

«Ο χρόνος λιγοστεύει. Απαιτούνται πράξεις. Ο κόσμος είναι ενήμερος» δήλωσε η Χέιλι για να προσθέσει: «Αν δράσουμε όλοι μαζί μπορούσε να αποτρέψουμε μία καταστροφή και να απαλλάξουμε τον κόσμο από μία θανάσιμη απειλή. Αν δεν αντιδράσουμε με τη σοβαρότητα που πρέπει, τα πράγματα θα υπάρχει διαφορετική απάντηση».

 

Ρωσία: Η στρατιωτική δράση ενάντια στη Βόρεια Κορέα πρέπει να αποκλειστεί

 

Από την άλλη, ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βλαντίμιρ Σαφρόνκοφ δήλωσε την Τετάρτη ότι η στρατιωτική δράση ενάντια στην Βόρεια Κορέα θα πρέπει να αποκλειστεί και κάλεσε να σταματήσει η ανάπτυξη του αμερικανικού συστήματος πυραυλικής άμυνας στην Νότια Κορέα.

 

«Η πιθανότητα λήψης στρατιωτικών μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων στην κορεατική χερσόνηση θα πρέπει να αποκλειστεί», δήλωσε ο Σαφρόνκοφ.

 

Αν αναγκαστούμε θα επέμβουμε στρατιωτικά 

 

«Εκφράζουμε την στήριξή μας στην ιδέα η Βόρεια και η Νότια Κορέα να εμπλακούν σε ένα διάλογο και σε διαβουλεύσεις», συμπλήρωσε.

 

Παράλληλα σημείωσε ότι οι προσπάθειες οικονομικού πνιγμού της Βόρειας Κορέας είναι «απαράδεκτες» και πως η επιβολή κυρώσεων δεν θα λύσουν το θέμα.

 

Κίνα: Απαράδεκτη η τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

 

Η τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Βόρεια Κορέα αποτελεί μια «κατάφωρη παραβίαση» των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ο πρεσβευτής της Κίνας στον ΟΗΕ Λιου Τζιεγί, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την ενέργεια της Πιονγιάνγκ.

 

«Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να αποφύγουν προκλητικές ενέργειες και την επιθετική ρητορική και να επιδείξουν την βούληση για έναν άνευ όρων διάλογο και μια ενεργητική συνεργασία για την αποκλιμάκωση της έντασης», τόνισε ο Λιου στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

 

Κάλεσε επίσης να σταματήσει η ανάπτυξη ενός αμερικανικού συστήματος πυραυλικής άμυνας στην Νότια Κορέα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr