ΟΙ ΗΠΑ επικηρύσσουν με 10 εκατ. δολάρια όποιον «ξένο παράγοντα» παρέμβει στις εκλογές

ΟΙ ΗΠΑ επικηρύσσουν με 10 εκατ. δολάρια όποιον «ξένο παράγοντα» παρέμβει στις εκλογές Facebook Twitter
ΟΙ ΗΠΑ επικηρύσσουν με 10 εκατ. δολάρια όποιον «ξένο παράγοντα» παρέμβει στις εκλογές (EPA)
0

Με το ποσό των 10 εκατ. δολαρίων επικήρυξαν οι ΗΠΑ όποιον «ξένο παράγοντα» παρέμβει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.

Οι ΗΠΑ «προσφέρουν αποζημίωση που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10 εκατομμύρια δολάρια για μια πληροφορία που θα επέτρεπε να εξακριβωθεί η ταυτότητα ή η τοποθεσία οποιουδήποτε προσώπου που, δρώντας υπό τις εντολές ή υπό τον έλεγχο κάποιας ξένης κυβέρνησης, παρεμβαίνει στις αμερικανικές εκλογές», είπε ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Αναφερόμενος στο Ιράν, ο Πομπέο είπε ότι την επόμενη εβδομάδα οι ΗΠΑ θα παρουσιάσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα ψήφισμα σχετικό με την παράταση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τεχεράνη.

Όπως είπε ο Αμερικανός υπουργός, «με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο» η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα διασφαλίσει ότι το εμπάργκο θα παραταθεί, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι επιτυχής. Δεν έδωσε όμως διευκρινίσεις για το πώς θα γίνει αυτό.

Ο Πομπέο ανακοίνωσε επίσης ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Τσεχία, τη Σλοβενία, την Αυστρία και την Πολωνία.

Με πληρφορίες του Reutrs/AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM