Οι ΗΠΑ επανεξετάζουν τις χώρες που εξαιρούνται από την έκδοση βίζας εισόδου

Οι ΗΠΑ επανεξετάζουν τις χώρες που εξαιρούνται από την έκδοση βίζας εισόδου Facebook Twitter
0

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε πριν από λίγο την πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε μία σειρά αλλαγών στο πρόγραμμα χορήγησης εισόδου στη χώρα χωρίς βίζα (visa waiver program), μετά τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.

Τα δύο υπουργεία θα επανεξετάσουν το πρόγραμμα σε σχέση με τις χώρες που εξαιρούνται από την έκδοση βίζα για είσοδο των πολιτών τους στις Ηνωμένες Πολιτείες (περιλαμβάνονται 38 χώρες μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) και θα επανέλθουν με προτάσεις εντός 60 ημερών.

Παράλληλα εξετάζεται και η λήψη και χρήση βιομετρικών χαρακτηριστικών από όσους εισέρχονται χωρίς βίζα, ενώ θα εξετάζονται και τα ταξίδια που έκαναν στο παρελθόν σε χώρες «που αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για τρομοκράτες».

Τέλος, ο Λευκός Οίκος θα ζητήσει από το αμερικανικό κονγκρέσο την αύξηση των αρμοδιοτήτων όσο αφορά τον έλεγχο των αεροπορικών ταξιδιών, όπως η δυνατότητα επιβολής προστίμων σε εταιρείες που αποτυγχάνουν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα ή το διαβατήριο όσων ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM